Prinses Amalia ontvangt een ruime vergoeding in 2025

amaliajpg

Er was aanvankelijk sprake van dat Prinses Amalia afstand zou doen van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, maar recentelijk lijkt ze een andere beslissing te hebben genomen: vanaf 2025 wil ze dit bedrag toch ontvangen.


Na het ontvangen van kritiek schreef Prinses Amalia op haar 18e verjaardag een brief aan premier Mark Rutte, waarin ze aangaf dat ze het ongemakkelijk vond om dit bedrag te ontvangen zonder hier een aanzienlijke tegenprestatie voor te leveren, vooral gezien de moeilijke omstandigheden waarin veel andere studenten zich bevinden.


Mogelijk hebben haar verblijf in Spanje en de omgang met welgestelde vrienden invloed gehad op haar beslissing.


Het lijkt erop dat Kroonprinses Amalia deze vergoeding nu wil gebruiken om haar financiële onafhankelijkheid te benadrukken.


Dit bedrag wordt volledig gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien daarvoor aparte financiële middelen beschikbaar zijn.

Haar ouders dekken ook de kosten van haar studie en accommodatie. De vergoeding lijkt te worden gebruikt voor zaken zoals kantoorruimte of een werkruimte.

De beslissing van de toekomstige koningin heeft niet de brede steun van het publiek. Op sociale media uiten velen hun verontwaardiging over het feit dat een kleine elite miljoenen euro’s ontvangt, terwijl anderen in armoede leven.

Sommigen zijn van mening dat het geld beter besteed kan worden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minderbedeelden.

Ook Johan Derksen heeft in een uitzending van Vandaag Inside zijn ongenoegen geuit over de keuze die Amalia heeft gemaakt.

Volgens hem had Amalia in het verleden al laten weten geen recht te hebben op de vergoeding, maar nu lijkt ze van gedachten te zijn veranderd met als doel haar levensstijl aan te passen.

Naar alle waarschijnlijkheid is het doel van de vergoeding waarschijnlijk dit doel:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven