Café-eigenaren vragen 10 euro voor een plek in de zon op het terras!

te 1jpg

Inwoners en toeristen van Sevilla tonen verrassing over een nieuw beleid bij een lokaal café, waar 10 euro wordt gevraagd voor stoelen in de zon. Stoelen in de schaduw blijven kosteloos.

Volgens recensies op Olivepress is dit café niet de enige die extra kosten rekent voor ‘premium stoelen’ in de zon. Menig individu uit online kritiek over deze bijkomende uitgaven.

Een teleurgestelde toerist deelt dat zij niet zomaar plaats mocht nemen in de zon zonder 10 euro te betalen. “Het stoorde me nog meer dat de helft van het terras in de zon gewoon leeg was.”

Een inwoner van Sevilla noemt de extra kosten ‘bizar’ en maakt zich zorgen dat dit toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos houden we van onze stad.”

”We beschouwen deze situatie als een gebrek aan respect richting toeristen die hierheen komen om geld uit te geven.” Anderen in Sevilla zijn ook verontwaardigd.

“Als ze me 10 euro in rekening brengen voor een stoel, neem ik de hele tafel. ”

Een andere inwoner grapte, “mee naar huis.”


De online discussie groeit ondertussen, waar inwoners uitleg eisen van restaurants over het reserveren van zonnige plekken tegen betaling van 10 euro per stoel.


Het is momenteel onduidelijk hoeveel restaurants in Sevilla deze toeslag hanteren. Bezoekers van de stad wordt aangeraden om vooraf online te controleren welke restaurants deze extra kosten in rekening brengen.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis
3. Zo’n terras sla ik wel over
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven