Belangrijk om te weten: Vijf redenen waarom we contant geld moeten houden!

geld8 1jpg

Er is een afname van mensen die met contant geld betalen, vanwege verschillende factoren zoals het gemak van contactloos betalen.

Toch is er recentelijk een opwaartse trend te zien in het aantal mensen dat opnieuw kiest voor contante betalingen. Hier zijn vijf redenen om vast te houden aan contant geld.

Ten eerste komt de daling in contante betalingen voornamelijk door de keuze van mensen voor het gemak van pinnen.

De meeste mensen vinden het handiger om een pinpas te gebruiken in plaats van naar kleingeld en briefjes te zoeken. Als je echter in een winkel bent waar zowel contante als pinbetalingen mogelijk zijn, heb je de vrijheid om te kiezen.

Niemand dwingt je om met een pinpas of mobiele telefoon te betalen. Hier zijn vijf redenen om contant te betalen:

Contant geld is niet afhankelijk van technologie en blijft beschikbaar, zelfs wanneer banken en pinapparaten storingen hebben, zodat je altijd kunt betalen.

Altijd, wat er ook gebeurt.


Betalen met contant geld kan leiden tot een meer persoonlijke interactie tussen klant en ondernemer, vooral in kleinere gemeenschappen of bij lokale evenementen, wat de klantervaring ten goede kan komen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Contant betalen biedt meer inzicht en controle over je uitgaven. Het is gemakkelijker om je budget te managen als je fysiek kunt zien hoeveel geld je hebt uitgegeven en wat je nog over hebt, waardoor je bewuster met geld omgaat.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand: ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Elke pintransactie wordt vastgelegd en kan worden gevolgd, waardoor je aankopen gemakkelijk traceerbaar zijn. Voor diegenen die privacy hoog in het vaandel hebben, biedt contant betalen een anonieme manier van afrekenen.


Pinapparaten brengen extra kosten met zich mee voor ondernemers, waaronder transactiekosten, dus door contant te betalen, help je kleine bedrijven en kraamhouders om hun kosten te verlagen.


Contant geld blijft een waardevolle betaalmethode, zowel voor consumenten als voor kleine ondernemers. Door deze vijf redenen in overweging te nemen, kun je heel bewust kiezen voor contante betalingen waar mogelijk.


1. Dit levert stof tot nadenken op!
2. Neem deze vijf redenen eens goed door.
3. Vijf uitstekende redenen!
4. Misschien is vaker contant betalen toch een goed idee!
5. Dit zet je zeker aan het denken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven