De toekomstige vriend van Amalia moet aan veel regels en voorwaarden voldoen!

amaliajpg

Ontdekken wat daten inhoudt is iets waar Prinses Amalia, die 20 jaar oud is, mee bezig is, net als vele anderen van haar leeftijd in koninklijke kringen.

Haar positie brengt echter extra uitdagingen met zich mee als het gaat om daten. Maar wat zijn de verwachtingen voor iemand die serieus wil daten met een troonopvolger?

Als Amalia haar rechten op de troon wil behouden, kan ze niet zomaar met iedereen trouwen. Er zijn strikte regels voor potentiële partners.

Op dit moment zijn alle speculaties over Amalia’s liefdesleven slechts speculaties. De Duitse jongen en de Bulgaarse kunstenaar zijn op dit moment vrienden, maar wat als er meer uit voortkomt?

Als Amalia wil trouwen met een andere troonopvolger, moeten zij of degene met wie ze trouwt afstand doen van de troon. Dit zou de lijn van opvolging in een van de koninkrijken veranderen.

Vanwege Belgische wetgeving is het voor Amalia onmogelijk om met een Belgische prins te trouwen, een regel die teruggaat tot 1830 om machtsovernames te voorkomen.

Onderzoek naar een potentiële partner gebeurt grondig voordat een relatie serieus wordt, inclusief zaken als druggebruik en financiële geschiedenis.

Terwijl liefde van belang is, speelt ook de achtergrond van de partner een rol, vooral in koninklijke kringen waar gelijkenis vaak de voorkeur geniet.

Geduld, zoals in de relatie van prins William en Catherine, blijkt essentieel in koninklijke relaties, waarbij zekerheid over de keuze cruciaal is.

Een potentiële partner moet ook medisch worden gekeurd, inclusief vruchtbaarheidstests, om gezonde nakomelingen te verzekeren.

Elke koninklijke partner moet goedkeuring krijgen van de Tweede Kamer, waarbij gedrag en achtergrond nauwlettend worden onderzocht.

Prinses Amalia

Haar liefde weegt zwaarder dan de troon, een gevoel dat ook haar vader deelde.

Mark Rutte heeft opgemerkt dat Amalia ook met een vrouw zou kunnen trouwen zonder haar rechten op de troon te verliezen, maar dat er juridische vraagstukken bij komen kijken.

1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven