Goed nieuws voor mensen met een uitkering: Vanaf juli 2024 wordt dit bedrag in één keer uitbetaald!

porjpg

Vanaf juli 2024 worden er op financieel gebied veranderingen doorgevoerd in Nederland. Het minimumloon wordt verhoogd, wat ook de hoogte van de bijstandsuitkering doet toenemen. Wat betekent dit concreet voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen?

Onder de noemer bijstandsuitkeringen vallen diverse uitkeringen, gereguleerd door wetten zoals de Participatiewet, Algemene Ouderdomswet, Ziektewet en Werkloosheidswet.

Deze uitkeringen zijn gekoppeld aan het minimumloon, dat per 1 juli stijgt van 13,27 euro naar 13,68 euro per uur.

Volgens de Rijksoverheid zal hierdoor ook de hoogte van de bijstandsuitkeringen toenemen, wat betekent dat ontvangers op meer financiële steun kunnen rekenen.

Op dit moment ontvangen alleenstaanden en alleenstaande ouders een netto bijstandsuitkering van 1308,45 euro per maand. Dit bedrag bestaat uit een uitkering van 1243,03 euro per maand en 65,42 euro vakantiegeld.

Voor samenwonenden of gehuwden worden de totalen.

Het maandelijkse bedrag stijgt, maar per individu zal het lager uitvallen: 1869,21 euro netto per maand, samengesteld uit 1775,75 euro uitkering en 93,46 euro vakantiegeld.

Om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering mag het eigen vermogen een bepaalde grens niet overschrijden.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Voor alleenstaanden zonder eigen huis is dit bijvoorbeeld maximaal 7.575 euro. Voor getrouwde stellen of samenwonenden is de limiet 15.150 euro aan eigen bezittingen.

Niet alleen stijgen bijstandsuitkeringen, maar ook de AOW vanaf 1 juli. Deze uitkering varieert per huishoudtype: getrouwde stellen en samenwonenden ontvangen een hoger bedrag dan alleenstaanden, en er zijn specifieke regels voor huishoudens waarvan één partner nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt.

Vanaf 1 juli 2024 bedraagt de bruto AOW-uitkering voor alleenstaanden 1642,59 euro, terwijl getrouwde stellen of samenwonenden 1.117,93 euro kunnen ontvangen.

1. Er zullen veranderingen plaatsvinden voor mensen die bijstand ontvangen:
2. Zowel bijstandsuitkeringen als AOW-uitkeringen zullen verhoogd worden vanaf 1 juli.
3. Het toegestane eigen vermogen mag niet de volgende limieten overschrijden:
4. Een individu zal maandelijks een hoger bedrag ontvangen:
5. De bijstandsuitkering zal met dit specifieke bedrag omhoog gaan:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven