Vrouw deelt haar man met anderen: ‘Hij denkt op een andere manier’

ly 1jpg

Een onverwacht succes: Laura Young verhuurt haar man voor diverse klusjes.

De onderneming van Laura en James Young bleek al snel een hit, met een tarief van 45 euro per klus en een volle agenda.

Het idee ontstond door inspiratie uit een podcast over een man die zijn brood verdiende met meubelmontage voor anderen.

Advertenties op Facebook en de Nextdoor-app prezen de diverse vaardigheden van James aan: van doe-het-zelfklussen tot schilderen en decoreren.

Binnen no-time had James zijn eerste klant en groeide zijn werkweek uit tot zes dagen, van 9 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds.

James voert diverse klussen uit en biedt zijn diensten aan zowel mannen als vrouwen.

Als James bezig is met de klussen, beheert Laura de sociale media en de website van hun onderneming.

Na het grote succes waren Laura’s woorden: “Het heeft me verrast hoe snel het allemaal ging.”

“We zijn nog maar vier maanden bezig en James werkt nu zes dagen per week. We hebben zelfs opdrachten moeten afwijzen en onze werktijden moeten aanpassen, dus werken we nu van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur.”

Vlak voor de kersttijd voegden ze een nieuwe dienst toe: de installatie van feestverlichting binnen en buiten, wat opnieuw een groot succes was met nog meer werk en verzoeken.

Ondanks hun volle agenda hebben Laura en James nog niet de tijd gehad om hun eigen bouwplannen uit te voeren.

Laura deelde dat James zijn baan in het magazijn opgaf om fulltime voor hun drie kinderen te zorgen, waarvan er twee autisme hebben.

In 2018 kreeg James de diagnose autisme. Zijn passie ligt in bouw- en constructiewerk. Laura zegt: “Hij blinkt uit in bouwen en volgt instructies heel precies op.”

“Hij heeft een methodische geest en denkt creatief. Zijn kijk is anders dan de standaard.” Deze eigenschappen dragen bij aan het succes van hun bedrijf.

Binnen enkele dagen na de start ontving Laura veel vragen over James’ werk, zelfs van mensen die ver weg wonen.

Hoewel ze geen elektrische of loodgietersdiensten aanbieden, hanteren ze een uurtarief van 45 euro en een dagtarief van 290 euro.

James en Laura begrijpen de financiële uitdagingen van ouders van kinderen met speciale behoeften en bieden daarom korting aan zorgverleners, senioren, gehandicapten en mensen met universeel krediet.

Deze aanpak heeft hen lokaal geliefd gemaakt en hun imago als betrouwbare en meelevende serviceproviders versterkt.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven