Politie waarschuwt: Valse agenten bellen aan de deur!

polljpg

Er zijn recentelijk veel meldingen bij de politie binnengekomen over oplichters die zich voordoen als agenten en proberen bankpassen, contant geld en sieraden buit te maken.

De nepagenten benaderen mensen door aan te bellen bij huizen en beweren dat het adres van de bewoner in een recent gevonden adresboekje van een inbraak staat.

Zij bellen eerst het slachtoffer op en waarschuwen dat hun huis mogelijk het volgende doelwit van inbraak kan zijn.

Om een mogelijke inbraak te voorkomen, bieden de oplichters aan om kostbaarheden veilig te stellen. Als het slachtoffer hiermee instemt, verschijnt er iemand aan de deur die zich voordoet als rechercheur.


In het werk van Sybren van der Velden Walda, projectleider Senioren & Veiligheid bij de politie, wordt benadrukt dat slachtoffers snel besef hebben dat de situatie niet juist is.


Ondanks dit besef, worden slachtoffers toch onder druk gezet door criminelen om snel te reageren, waardoor enkelen nog steeds in de val lopen.


Deze oplichters zijn erg slim; soms hebben ze zelfs specifieke informatie over de families van hun slachtoffers of noemen ze de naam van de wijkagent, om zo het vertrouwen te winnen.


De politie benadrukt het belang van het direct melden van dergelijke incidenten en het noteren van het telefoonnummer van de nepagent. Hoe meer informatie de politie ontvangt, hoe effectiever ze deze praktijken kunnen aanpakken.


1. Er wordt uiteengezet hoe deze nepagenten te werk gaan door de politie:
2. De werkwijze van deze oplichters wordt toegelicht door de politie:
3. Bij confrontatie met dit soort situaties, direct alarm slaan!
4. De nepagenten stellen daarna dit voor:
5. De nepagenten volgen deze stappen:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven