Groot nieuws in Formule 1: Beroemde coureur vertelt dat hij gay is!

f1jpg

Ralf Schumacher, een voormalige Formule 1-coureur en de broer van de legendarische coureur Michael Schumacher, heeft gedeeld op Instagram dat hij homoseksueel is.

In zijn bericht heeft hij benadrukt dat het hebben van een partner met wie je alles kunt delen, het mooiste in het leven is.

Op de foto die hij deelde, staat Schumacher afgebeeld met een andere man, terwijl ze samen naar een zonsondergang kijken met hun armen om elkaar heen geslagen.

Op dit moment, op 49-jarige leeftijd, was Schumacher lange tijd getrouwd met zijn voormalige echtgenote Cora, met wie hij een 22-jarige zoon genaamd David heeft. Zijn zoon heeft positief gereageerd op de openbaring van zijn vader:

“Ik ben heel blij dat je eindelijk iemand hebt gevonden bij wie je je echt veilig en op je gemak voelt. Ik steun je, pap, en wens je het allerbeste. Gefeliciteerd.”


In de loop van elf jaar in de Formule 1 behaalde Ralf Schumacher zes overwinningen voordat hij stopte in 2007. Binnen de sportwereld wordt homoseksualiteit vaak als een taboe beschouwd, vooral onder mannen.


Schumacher is een van de weinige mannelijke topsporters die openlijk voor zijn homoseksualiteit uit is gekomen. De enige andere Formule 1-coureur die dit eerder heeft gedaan, was Mike Beuttler, die in 1988 is overleden.

1. Hij is een van de weinige topsporters die openlijk uit de kast komt.
2. Hij benadrukt dat het hebben van een partner het mooiste is.
3. Hij kan rekenen op vele positieve reacties.
4. De laatste keer dat een F1 coureur uit de kast kwam was in 1988…
5. Wij wensen het koppel heel veel liefde en geluk

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven