Geld opnemen in het buitenland is duurder: Bij deze banken betaal je het meest!

pinn 1jpg

Als de zomervakantie aanbreekt, kiezen velen ervoor om naar het buitenland te gaan en te genieten van verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

Landen zoals Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. Of je nu per vliegtuig of met de auto reist, de kosten voor vakanties zijn de laatste jaren duidelijk gestegen.

Met name de kosten voor vliegtickets zijn fors gestegen tijdens vakantiemaanden. Ook de brandstofprijzen zijn merkbaar gestegen.

Alternatieven zoals treinreizen zijn beschikbaar, maar deze bieden vaak weinig financieel voordeel en kunnen soms zelfs duurder uitvallen dan vliegreizen.

Desondanks zijn er manieren om de uitgaven tijdens je vakantie binnen de perken te houden. Zo is kamperen bijvoorbeeld een voordeliger alternatief voor het boeken van luxe hotels.

Gebruik NOOIT gratis douchegel, zeep en shampoo in een hotel

Als je buiten Europa reist, kan kamperen echter lastiger zijn. Een manier om geld te besparen is door kritisch te kijken naar de bank die je gebruikt om

“Het verkrijgen van contant geld.”

“Het kan duurder zijn om geld op te nemen buiten de eurolanden vanwege wisselkoersen. Binnen de eurolanden kunnen er ook kosten verbonden zijn aan het opnemen van contant geld.”

“Het onderzoek van de Consumentenbond naar de kosten van geldopnames in het buitenland biedt inzicht in de diverse tarieven die door banken worden gehanteerd. Dit stelt je in staat om goed geïnformeerd op reis te gaan en onnodige uitgaven te vermijden.”

“Door bewust te kiezen voor betaalbare reisopties en financiële transacties, kun je ervoor zorgen dat je vakantie niet duurder uitvalt dan nodig is.”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Geldopnames binnen de eurolanden zijn doorgaans kosteloos, tenzij de bank extra kosten in rekening brengt voor klanten in dat specifieke land. Dit komt steeds vaker voor.”

”Met name in Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. Klanten van ABN AMRO, Bunq, ING en Rabobank kunnen in bepaalde gevallen ook kosten moeten betalen voor geldopnames binnen Nederland. Dergelijke kosten zullen dan ook van toepassing zijn in andere eurolanden.”

De Consumentenbond rapporteert dat

Als je een ING-klant bent, betaal je de hoofdprijs per transactie:


“Let op: ING-klanten betalen ook €3,50 voor een opname in euro’s buiten de Europese Economische Ruimte (de EER bestaat uit alle EU-landen plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).” Tips om goedkoop te pinnen in het buitenland:

1. De kosten die ABN, Bunq, ING en Rabo per transactie vragen!
2. Manieren om deze extra kosten te vermijden!
3. In eurolanden is het gratis, maar soms worden er toch kosten in rekening gebracht:
4. Opmerkelijke bevindingen van de Consumentenbond:
5. Handig om te weten voor je vakantie in het buitenland!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven