Jongeren willen dat duim omhoog emoji verdwijnt: ‘gemeen en ongemakkelijk’

WhatsApp Image 2024 07 25 at 123638jpg

Op onze planeet vinden momenteel vele veranderingen plaats, dat is inmiddels algemeen bekend geworden.

Generatie Z, geboren tussen 1997 en 2012, heeft een andere opvoeding gehad dan de millennials, ondanks het kleine leeftijdsverschil.

De verschillen tussen deze twee generaties kunnen behoorlijk groot zijn, zoals te zien is aan de opvatting van Gen Z over de ‘duimpje omhoog’-emoji.

Voor millennials symboliseert deze emoji een positieve reactie, maar voor veel Gen Z’ers heeft deze juist een negatieve lading. Een interessante observatie!

Ondanks het gebrek aan officieel onderzoek, is er op Reddit een aanzienlijke groep gebruikers die deze emoji als negatief beschouwt.

Het lijkt erop dat Gen Z vaak een negatieve connotatie associeert met de ‘duimpje omhoog’-emoji wanneer deze bijvoorbeeld in een WhatsApp-gesprek wordt gebruikt.


In de werkcontext wordt het door sommigen als agressief en confronterend gezien, vooral wanneer het door een leidinggevende of een hogere wordt gebruikt, waarbij Gen Z het interpreteert als een vorm van onderdrukking.

1. Een grote groep gebruikers die deze emoji als negatief interpreteert.
2. Deze groep ervaart de emoji als negatief….
3. Het blijkt dat deze generatie zich aangevallen voelt door het duimpje…
4. Binnen een werksituatie zien ze het duimpje als een vorm van onderdrukking..
5. Gaat de emoji verdwijnen in de toekomst?

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven