Bijzondere beelden: Hond verlaat kennel van asiel om huilende puppy’s te troosten.

kenneljpg

Ook honden kunnen heldendaden verrichten, zoals Maggie, de Australische herdershond uit Alberta, Canada, die geen cape nodig heeft.


Maggie ontsnapte ’s nachts uit haar kennel bij Barkers Pet Motel and Grooming met als doel twee jonge puppy’s troost te bieden tijdens hun verblijf.


De negen weken oude puppy’s, die afkomstig zijn van een lokale reddingsorganisatie, wachten op een nieuw thuis terwijl ze bij Barkers Pet Motel verblijven.


Maggie, die kort daarvoor haar eigen puppy’s had opgevoed, reageerde op het huilen van de jonge hondjes vanuit haar moederinstinct.


Alex Aldred, een medewerker van Barkers, zei: “We hebben nog nooit eerder gezien dat een hond speciaal naar puppy’s ging om ze te troosten.”


De medewerkers van Barkers Pet Motel and Grooming hebben al veel memorabele momenten meegemaakt, maar deze gebeurtenis steekt erbovenuit.

Veelal fungeert Barkers als internaat en biedt onderdak aan pleeghonden van lokale reddingsorganisaties wanneer er een tekort aan pleeggezinnen is, zo kwamen de negen weken oude pups bij hen terecht.

Terwijl ze met haar familie uit eten was, had Sandi Aldred, de eigenaar van Barkers, alle honden voor de nacht in hun kennels ondergebracht. Via de bewakingscamera’s besloot ze een blik te werpen op de puppy’s.

Ze was verrast te zien dat Maggie was ontsnapt uit haar kennel en naast de kennel van de puppy’s stond.

Uit de bewakingsvideo bleek dat Maggie naar de puppy’s was gegaan, ze besnuffelde, het hek likte en vervolgens naast hen ging liggen.

We keken haar op de camera’s en ze zag meteen waar ze moest zijn,” deelde Sandi. “Ze schonk veel aandacht aan hen en je kon haar vrolijke kwispelende staart zien.”

Sandi voegde eraan toe: “Ze boog lichtjes voor hen en stak haar poot door het hek. Ze had besloten daar te blijven tot we haar zouden halen. Het was werkelijk vertederend. Ze wilde gewoon bij die puppy’s zijn.”

In de kennel begroette Maggie Sandi bij de deur nadat ze had gegeten. Sandi herinnerde zich het moment:

“Ze kwam naar me toe en ze was heel blij, en toen nam ze me mee terug naar hun kamer alsof ze wilde zeggen: ‘Ik moet deze puppy’s echt ontmoeten’.”

Sandi besloot om Maggie bij de puppy’s in de kennel toe te laten. Sandi legde uit: “Ze waren allemaal zo blij om samen te zijn.”

“Ze snuffelde ze heel zachtjes en stootte ze aan, en toen ging ze liggen en liet ze met haar knuffelen. De puppy’s hadden haar nodig en zij had hen nodig,” voegde ze eraan toe. “Het was behoorlijk perfect.”

Maggie bracht de nacht door bij de puppy’s. De volgende ochtend vond het personeel hen nog steeds alle drie knus bij elkaar.

Maggie toonde een sterk moederinstinct, vooral omdat ze kort daarvoor haar eigen nest puppy’s had gespeend voordat ze werd gered door de Edmonton Humane Society.


Ook al was Maggie’s moederinstinct duidelijk aanwezig, kunnen zowel reuen als teven, zelfs als ze nog nooit jongen hebben gehad, een aangeboren zorginstinct vertonen.


De twee pups waren al vrij vroeg gespeend bij hun moeder en waren klaar voor adoptie.

1. Hond volgt moederinstinct en troost puppy’s die op adoptie wachten:
2. Zie het maar droog te houden bij het bekijken van deze video:
3. De bewakingscamera legde alles vast van die nacht:
4. Maggie wist uit haar kennel te ontsnappen en de kleintjes te troosten:
5. Bijzondere beelden van een hond die haar moederinstinct volgt:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven