Dit is waarom chips minder lekker is: ‘Niet eerlijk verteld’

chips 1jpg

Recentelijk hebben velen opgemerkt dat chips niet meer de vertrouwde smaak lijken te hebben van vroeger. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een transformatie te hebben doorgemaakt die de smaak heeft beïnvloed.

Maar wat is hier de reden van? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, deelt het antwoord in een video op TikTok.

“Ik heb eindelijk ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” zo begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.

In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De reden? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips verwerken.

Bosman wijst op de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben namelijk de hoeveelheid zout in hun producten aanzienlijk verminderd.

Eerder hebben we al besproken waarom je moeilijk kunt stoppen na een paar chipjes. Misschien heb je gemerkt dat de chips nu minder zoutig smaken, en dat is inderdaad het geval.

Volgens de Snackspert heeft de verandering in smaak van diverse snacks zoals Hamka’s, Pombears en Doritos de aandacht getrokken. Hij onthult: “Er is een reden voor.”

Hij wijst naar informatie op de website van Lay’s waar wordt vermeld dat onze zoutinname te hoog is en dat er actie wordt ondernomen. De Snackspert verklaart: “We voelen ons verantwoordelijk om hieraan bij te dragen.”

“Daarom is ons voornemen om in 2024 ons zoutgehalte opnieuw met minstens 25% te verminderen ten opzichte van andere aardappelchips, met behoud van de vertrouwde heerlijke smaak,” aldus de Snackspert.

Bosman uit zijn twijfels over de impact op de smaak van chips bij het verlagen van het zoutgehalte en zegt: “Ik begrijp het niet.”

Deze aanpassing geldt voor alle chipsmerken onder moederbedrijf PepsiCo, waaronder Doritos, Lay’s, Cheetos en Popworks.

“Het is een feit dat we minder zout eten en dat daardoor”

Ik betreur dat de chips niet zo lekker zijn als voorheen. Het is teleurstellend dat hier niet eerlijk over is gecommuniceerd.

De Snackspert suggereert: “Plaats dit gewoon duidelijk op de verpakking. Zeg niet ‘nieuwe receptuur’, maar benoem simpelweg dat er minder zout is toegevoegd, vanwege de streven naar een gezondere levensstijl,”.

@snackspert

Ik denk het antwoord te hebben 😅

♬ origineel geluid – snackspert

1. Waarom wordt dit niet gewoon op de verpakkingen vermeld?
2. Het viel me ook op dat de smaak anders is, het is nu duidelijk waarom!
3. Het is enorm spijtig dat hier niet gewoon eerlijk over wordt gecommuniceerd.
4. Op deze manier worden we allemaal voor de gek gehouden.
5, Nu begrijp ik waarom de chips iets minder smaakvol zijn!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven