Vrouw mag niet in achtbaan vanwege haar gewicht: Boos en verdrietig!

WhatsApp Image 2024 08 13 at 195859jpg

Ervaring van Kim, een 30-jarige vrouw: tijdens haar bezoek aan een pretpark maakte ze eerder deze maand iets teleurstellends mee.

Haar vreugde veranderde in frustratie toen ze zich opmaakte voor een ritje in een nieuwe achtbaan, maar de veiligheidsbeugel kon niet gesloten worden. Dit moment voelde voor haar pijnlijk en vernederend aan.

Hoewel dit soort situaties niet ongebruikelijk zijn, koos Kim ervoor om haar verhaal naar buiten te brengen en het pretpark van discriminatie te beschuldigen.

Tijdens het inladen op de nieuwe achtbaan bemerkte Kim al snel dat de veiligheidsbeugel niet goed sloot, ondanks diverse pogingen van het personeel om het probleem op te lossen.

Na een paar minuten van vruchteloze inspanningen, kreeg Kim te horen dat ze de attractie moest verlaten. Deze ervaring liet haar niet alleen fysiek ongemakkelijk achter, maar raakte haar ook diep emotioneel.

Kim omschreef het incident als een van de meest gênante momenten in haar leven en voelde zich publiekelijk vernederd. Ze vond het ontoelaatbaar dat het pretpark niet beter voorbereid was op bezoekers met een grotere lichaamsomvang.

Ze benadrukte dat pretparken maatregelen moeten nemen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Zij beklemtoonde het belang dat pretparken hun attracties voor iedereen toegankelijk moeten maken, ongeacht hun lichaamsvorm.

Na het incident betreurde het pretpark de situatie voor Kim en meldde dat het personeel correct had gehandeld volgens de geldende veiligheidsvoorschriften.

Volgens een verklaring van het park is strikte naleving van regels vereist voordat een achtbaan mag vertrekken, namelijk dat veiligheidsbeugels volledig gesloten moeten zijn.

De parkregels met betrekking tot veiligheid zijn van essentieel belang voor alle bezoekers en er kunnen geen uitzonderingen op worden gemaakt.

Het pretpark benadrukte dat zij op verschillende manieren proberen bezoekers voor te lichten over de restricties van attracties.

Zowel op hun website als in de officiële app wordt aangegeven dat bepaalde lichaamsvormen mogelijk niet geschikt zijn voor bepaalde attracties.

Bij de ingang van het park kunnen bezoekers bij een teststoel controleren of de veiligheidsbeugel sluit, om zo situaties zoals die van Kim te voorkomen.


Het park heeft aangegeven dat ze in overleg zijn met attractiebouwers om karretjes en stoelen aan te passen voor bezoekers met grotere maten.


Sommige achtbanen in het park hebben al speciale XXL-zitplaatsen die meer ruimte bieden en flexibeler zijn qua pasvorm.


Dit is volgens Kim een stap in de goede richting, maar ze geeft aan dat er meer aanpassingen nodig zijn zodat iedereen zonder problemen van de attracties kan genieten.


Hoewel Kim begrijpt dat veiligheid een prioriteit is, is ze van mening dat het park meer inspanningen moet leveren om bezoekers met diverse lichaamstypes tegemoet te komen.


Een divers publiek bezoekt het park in allerlei vormen en maten, dit moet erkend worden.

Om niemand uit te sluiten, dringt ze er bij het park op aan om meer inclusieve maatregelen te nemen.

Haar hoop is dat haar verhaal een positieve verandering teweeg zal brengen en dat pretparken over de hele wereld hun beleid zullen aanpassen om inclusiever te worden.

Zij streeft ernaar ervoor te zorgen dat toekomstige bezoekers niet dezelfde vernederende ervaring ondergaan als zij.

Voor haar draait het om het creëren van een gastvrije en accepterende omgeving, ongeacht de lichaamsvorm of -grootte van mensen.

Kim, een 30-jarige vrouw, maakte eerder deze maand een teleurstellende ervaring mee tijdens haar bezoek aan een pretpark. Ze keek…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven