Vrouw voert haar katten alleen plantaardig eten: ‘Nu weet ik dat ze gezond blijven’

kat 1jpg

In een gezellig huis in de stad, waar duurzaamheid en ethiek centraal staan, deelt Laura haar huis met haar drie katten: Feline, Oliver en Whiskers.

Voor Laura is het cruciaal dat haar levenswijze in lijn is met haar principes, en dat geldt ook voor hoe ze voor haar huisdieren zorgt.

Daarom heeft ze gekozen om haar katten veganistisch voer te geven. “Wij consumeren zelf geen dierlijke producten, dus vinden we dat ook niet nodig voor onze huisdieren,” vertelt Laura terwijl haar katten ontspannen genieten van hun maaltijd.

Laura’s keuze om over te stappen op veganistisch kattenvoer is voortgekomen uit haar jarenlange inzet voor een bewuste en duurzame levensstijl.

Zij legt uit: “We hebben altijd geprobeerd ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Als we zelf geen vlees consumeren, willen we dat ook mogelijk maken voor onze huisdieren.”

Het idee om over te schakelen op veganistisch kattenvoer ontstond toen Laura zich bewust werd van de impact van haar voedselkeuzes op de wereld. Na uitgebreid onderzoek en consultatie van dierenartsen, kwam ze tot de conclusie dat een veganistisch dieet ook voor katten haalbaar was, mits er de juiste voeding en supplementen werden gebruikt.

Volgens Rosa was het belangrijk om te onderzoeken of een veganistisch dieet ook gezond kon zijn voor katten, zo zegt ze.

Na veel lezen en gesprekken met dierenartsen kwam Rosa tot de ontdekking dat het mogelijk was, mits de juiste voeding en supplementen zorgvuldig worden gekozen.

Uiteindelijk heeft Rosa gekozen voor een merk dat speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van katten, met plantaardige ingrediënten en essentiële voedingsstoffen.

Rosa legde uit: “Het was een hele zoektocht om een kwalitatief hoogstaand product te vinden dat voldeed aan de voedingsbehoeften van mijn katten, maar nu weet ik dat ze gezond blijven en dat geeft me veel gemoedsrust.”

Sinds de overstap naar veganistisch voer heeft Rosa geen negatieve effecten opgemerkt op de gezondheid van haar katten. Luna, Max en Bella lijken vitaal en gelukkig, met een gezonde vacht.

“Met betrekking tot de voedingswaarde maken sommige mensen zich zorgen, maar ik zorg ervoor dat ik hun dieet goed in de gaten houd en regelmatig de dierenarts raadpleeg,” zegt ze om gerust te stellen.

Voor Rosa is het niet alleen belangrijk wat haar katten eten, maar ook hun brede levensstijl. “Als je bepaalde waarden in je leven hebt, is het logisch dat je die waarden wilt doorvoeren in alle aspecten van je leven, inclusief de zorg voor je huisdieren. Het zorgt voor consistentie en verantwoordelijkheid,” legt ze uit.

Rosa’s beslissing om haar katten veganistisch te voeren komt voort uit haar ethische en ecologische overtuigingen.

Voor haar vertegenwoordigt dit niet alleen een gezonde keuze voor haar katten, maar ook een manier om haar persoonlijke principes in de praktijk te brengen.

“We streven naar een wereld waar respect voor alle levende wezens normaal is, en dit geldt ook voor de keuzes die we maken voor onze huisdieren,” concludeert ze.


Met het delen van haar ervaring hoopt Rosa huisdiereigenaren aan te moedigen om bewust te zijn van de effecten van hun keuzes en hoe zij hun persoonlijke waarden kunnen integreren in de zorg voor hun geliefde huisdieren.


In een huiselijk en duurzaam ingericht huis in de stad, deelt Rosa haar verblijf met haar drie katten:…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven