Model Doutzen Kroes kondigt terugkeer aan: ‘Ik zat in de war door onjuiste informatie’

WhatsApp Image 2024 08 20 at 110221jpg

In een uitgebreid interview met Vogue heeft Doutzen Kroes bekendgemaakt dat ze terugkeert naar de modellenwereld en voortaan alleen nog onder haar eigen voorwaarden zal werken.

Topmodel Doutzen heeft na jaren van wat ze noemt ‘geleefd worden’, besloten om een andere koers te varen.

“Ik dacht altijd dat ik alles zelf bepaalde, maar besefte dat dit niet klopte,” legt ze uit.

Ze onthult: “Klanten noemen dit ‘professioneel’, wanneer je zwijgt en nooit klaagt, zelfs niet wanneer je bij -5 graden in een bikini rent of om twee uur ’s nachts in een badjas nog wacht op een aanpassing voor een show,” zegt ze.

Zij deelt hoe ze zich jarenlang niet begrepen voelde in de modewereld, terwijl iedereen zijn creatieve visies op haar projecteerde.


“Er was een punt waarop iedereen zijn creatieve input op mij kon projecteren, maar ik voelde me niet gehoord. Dat was voor mij genoeg.”


”Mijn stem werd nooit gehoord als model, dit was een van de redenen voor mijn opstandigheid. In 2013 heb ik getweet ‘Save Palestine’ toen Palestina hevig werd aangevallen.”


”Ik was enorm boos – wat gebeurde hier! Een bekend cosmeticamerk eiste van me dat ik die tweet verwijderde: in mijn contract stond dat politieke statements verboden waren.”


”Bovendien ben je vaak terughoudend tegenover belangrijke klanten, uit angst voor contractbreuk. Ik móést uit die race stappen, helemaal terug naar af.”


Volgens Marie-Nanette, Creative & Editorial Director bij Vogue:

“Toen Doutzen haar mening deelde op Instagram over maatschappelijke onderwerpen, veranderde de publieke perceptie.”


Volgens haar woorden:

“Doutzen koos ervoor een ander pad te bewandelen dan dat van een model. Nu zien we haar op de Chloé-catwalk, in een modepublicatie in de Amerikaanse Vogue en keert ze terug naar Victoria’s Secret. Doutzen is weer terug.”


In een interview kijkt Doutzen terug op wat ze haar ‘wappie-periode’ noemt: “Ik was beïnvloed door de wappiekant, maar ik wil niet meer bijdragen aan verdeeldheid.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)

Doutzen Kroes heeft haar terugkeer in de modellenwereld aangekondigd in een uitgebreid interview met Vogue, waarin ze ook duidelijk maakt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven