Raar: Zoveel kost een glas water bij 3-sterrenrestaurant De Librije!

water 1jpg

Er zijn verschillende opties in Nederland om veel geld uit te geven aan een maaltijd, vooral bij een sterrenrestaurant.

In totaal zijn er in Nederland 21 restaurants met één Michelin-ster, 20 met twee sterren en twee zeer exclusieve restaurants met drie sterren.

De prijs voor een diner stijgt naarmate het aantal sterren toeneemt. Sommigen genieten al van een maaltijd in een all-you-can-eat sushi-restaurant, terwijl anderen liever culinaire ervaringen opdoen in het luxe segment.

De kosten voor van alles, inclusief eten en drinken, zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Een gewoon biertje op een terras kost al snel 6 à 7 euro, terwijl je voor een glas wijn al snel een paar euro meer betaalt.

In een restaurant kan de prijs voor een glas wijn zelfs oplopen tot 15 à 20 euro. Maar het kan nog veel duurder.

De Librije in Zwolle is een van de meest gerenommeerde restaurants in Nederland, met maar liefst drie Michelin-sterren.

Er is een sterrenrestaurant waar de prijzen op het menu de sterrenstatus weerspiegelen. Zo komt een 8-gangen diner op 300 euro per persoon en voor het bijpassende wijnarrangement nog eens 300 euro extra.

Een etentje voor twee kan dus oplopen tot 1200 euro. Als je zelf je wijn en gerechten kiest, kunnen de kosten nog hoger worden.

Een recent voorbeeld is YouTuber Alexander The Guest, die zijn avondmaal in De Librije filmde. Hij gaf bijna 3.300 euro uit, voornamelijk door een fles wijn van 1.650 euro.

Maar de prijs voor water was opvallend: twee glazen water kostten 12 euro, wat neerkomt op 6 euro per glas.

Eten in een luxueus sterrenrestaurant zoals De Librije is een exclusieve ervaring, maar heeft een prijskaartje dat niet voor iedereen dagelijkse kost is.

In Nederland zijn er tal van mogelijkheden om een flinke som geld uit te geven aan een diner, vooral als…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven