Transavia stopt met de verkoop van een product aan boord

trajpg

Recent kondigde Transavia aan dat ze niet langer vegetarische saucijzenbroodjes zullen verkopen tijdens hun vluchten.

De luchtvaartmaatschappij heeft dit besluit genomen vanwege de tegenvallende vraag naar het vegetarische alternatief.

Hoewel vegetarische en veganistische producten in veel sectoren populairder worden, blijkt de gemiddelde Transavia-passagier nog steeds de voorkeur te geven aan het traditionele vleesbroodje.

De keuze om terug te keren naar het klassieke saucijzenbroodje markeert een opmerkelijke wending in de cateringstrategie van de luchtvaartmaatschappij.

Vorig jaar introduceerde Transavia een vernieuwd assortiment aan boord, waarbij de traditionele vleesvariant van het saucijzenbroodje werd vervangen door een vegetarische versie.

Dit initiatief was bedoeld als een stap richting een duurzamere toekomst.

Met een focus op een milieuvriendelijker assortiment, werd de vegetarische snack geleverd door De Vegetarische Slager, een bekend merk in handen van Unilever dat bekend staat om innovatieve vleesvervangers.

In reactie op de groeiende belangstelling voor plantaardige producten om gezondheids- en milieuredenen, werd verwacht dat deze verandering goed zou aansluiten.

Ondanks de positieve vooruitzichten bleef de verkoop van de vegetarische saucijzenbroodjes echter ver onder de verwachtingen.

Vergeleken met de gebruikelijke verkoopcijfers van 15.000 tot 20.000 traditionele saucijzenbroodjes per maand door Transavia, bleek er weinig vraag te zijn naar het vegetarische alternatief.

Het bleek dat passagiers nog steeds massaal de klassieke vleesvariant verkozen boven de nieuwe veganistische optie.

Het lagere verkoopvolume van de vegetarische saucijzenbroodjes resulteerde in een overschot, wat ironisch genoeg leidde tot verspilling – het tegenovergestelde van het duurzame doel dat werd nagestreefd met deze introductie.

Volgens een woordvoerder van Transavia heeft de constatering dat vegetarische saucijzenbroodjes worden weggegooid, bijgedragen aan de keuze om terug te keren naar traditionele vleesproducten, verklaarde de woordvoerder.

Na het vaststellen van tegenvallende verkoopcijfers en bijbehorende verliezen, heeft Transavia besloten om de klassieke saucijzenbroodjes opnieuw toe te voegen aan het assortiment, meldde het bedrijf.

Transavia benadrukte dat er altijd een sterke vraag is geweest naar de originele vleesvariant die populair bleef bij de passagiers, verklaarde het bedrijf.

Terwijl Transavia terugkeert naar de vertrouwde saucijzenbroodjes, benadrukt de maatschappij dat ze blijft streven naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, aldus Transavia.

De luchtvaartmaatschappij blijft zoeken naar manieren om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, maar erkent dat sommige keuzes niet altijd overeenkomen met de voorkeuren van hun klanten, benadrukte Transavia.

Er is een specifieke verandering teruggedraaid, wat benadrukt dat de voorkeur van de consument nog steeds centraal staat bij het aanbod aan boord.

In een recente aankondiging heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia laten weten dat ze de verkoop van vegetarische saucijzenbroodjes aan boord…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven