Dries Roelvink over zijn moeilijke tijd: Slechts 18.000 euro per maand!

WhatsApp Image 2024 08 25 at 133313 3jpg

Door de jaren heen heeft Dries Roelvink een rijkgevulde carrière opgebouwd, inclusief de uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen.

In 1985 brak hij door door een talentenjacht te winnen in de Shorts of London op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Na deze doorbraak volgde twee jaar later een platencontract. In 1996 stond hij voor het eerst op de planken in Koninklijk Theater Carré, wat een hoogtepunt in zijn loopbaan was.

Dries is duidelijk: ‘Ik hoop niet voor ze dat ze binnenkort toevallig mijn zoons tegenkomen’

Hoewel niet iedereen zijn zelfverzekerde uitstraling waardeert, heeft Dries inmiddels bewezen een gewaardeerde artiest te zijn, zowel voor jong als oud.

Video van Dries Roelvink kan rekenen op felle kritiek: ‘zelfbevlekking ten top’

Zijn aantrekkingskracht op een jonger publiek is deels te danken aan zijn spraakmakende video’s, waarin hij op ontspannen wijze langs de camera loopt op Schiphol of in een Spaanse badplaats,

De uitzendingen waarin hij zijn passie voor wijn deelt, hebben hem een cultstatus opgeleverd. Fans van Dries onder het oudere publiek zijn altijd al aanwezig geweest, wat samen resulteert in een enorme vraag naar zijn optredens.

Zelfs op 65-jarige leeftijd blijft Dries regelmatig optreden, zowel nationaal als internationaal. Vorig jaar was hij zelfs de best geboekte artiest van het land.

Dit succes stelt hem in staat om wekelijks in nieuwe maatpakken te verschijnen en te genieten van kostbare wijnen.

Dries Roelvink haalt hard uit naar Rene Froger: ‘Zijn woorden kloppen niet’

In een interview met Story onthult Dries dat het huidige succes niet zonder obstakels is gekomen. “Het is voorgekomen dat anderen plotseling een hit scoorden, terwijl mijn grote doorbraak uitbleef.”

”Ik heb weleens getwijfeld of het aan mijn repertoire lag. Maar ongeacht het succes verdiende ik goed.”

Dries Roelvink betrapt tijdens smerige actie: ‘Hij keek me geschrokken aan’

”Mijn slechtste moment was nog steeds goed betaald. Gemiddeld deed ik vijftien optredens van twaalfhonderd euro per stuk. Dat noem ik goed verdienen.”

Dries Roelvink betrapt tijdens smerige actie: ‘Hij keek me geschrokken aan’

Ook tijdens mindere periodes verdiende Dries ongeveer 18.000 euro per maand.

Dries Roelvink betrapt tijdens smerige actie: ‘Hij keek me geschrokken aan’

Hoewel ik op veel plekken optrad, behaalde ik pas in 2011 mijn nummer 1-hit. Ben ik nu een A-artiest? Nou, vorig jaar was ik de meest geboekte zanger van Nederland.”

Uit een interview blijkt: ”Kijk je naar gages, dan vragen sommige jongens twaalfduizend, ik vijf. Ik liep vorig jaar met Tino Martin over straat.”

Hij vertelt verder: ”We werden aangehouden door mensen die vroegen: Tino, wil je even een foto van ons en Dries maken? Tino treedt op in stadions en heeft zijn huis volhangen met platina platen. En toch gebeurt zoiets! Dan gaat er iets toch heel goed. Dan mag ik mezelf toch wel een A-artiest noemen.” 

Dankzij zijn succesvolle shows, zijn verschijning in de Toppers, zijn eigen realitysoap en zelfs zijn gehaktballen bij de Jumbo, kan Dries met trots zeggen dat hij zijn weg heeft gevonden.

Dries is duidelijk: ‘Ik hoop niet voor ze dat ze binnenkort toevallig mijn zoons tegenkomen’

Ondanks de uitdagingen op zijn pad heeft Dries Roelvink in de loop van zijn carrière veel succes behaald. Zijn…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven