Julia trouwt met Egyptische vriend volgens islamitische regels

emjpg

Bij het aanbreken van maart 2017, werd Julia geconfronteerd met een van de meest cruciale keuzes in haar bestaan: ze deed afstand van haar huwelijk met Peter om een nieuwe weg in te slaan met haar geliefde uit Egypte, Ahmed.

Ondanks de pijn van de scheiding, vond Julia troost in de goede band met Peter, wat haar de kracht gaf om vooruit te kijken naar wat komen zou.

Haar avontuur begon in september 2018, toen Julia een reis van 12 dagen naar Egypte maakte. Tijdens deze trip deed zich een onverwachte wending voor: Ahmed vroeg haar ten huwelijk.

Julia, overlopend van geluk, aanvaardde zijn aanzoek, zonder te weten wat voor uitdagingen er op haar pad zouden komen.

Na de vakantie bleef Julia regelmatig Egypte bezoeken, gewoonlijk om de acht à negen maanden, om tijd door te brengen met Ahmed.

Na verloop van tijd groeide haar verlangen om zich volledig te wijden aan haar nieuwe leven, en in september 2020 nam ze de definitieve beslissing om zich te vestigen in Egypte. Ze nam afscheid van haar familie en begon aan een nieuw hoofdstuk.

Na slechts 12 dagen in Egypte te zijn, stapten Julia en Ahmed in het huwelijksbootje in Caïro. Het sprookjestafereel veranderde plotseling toen Julia opmerkte dat Ahmeds gedrag anders werd.

De genegenheid en aandacht van Ahmed begonnen te vervagen. Hij ontweek openbare genegenheid, bracht haar niet meer mee uit, en verdween regelmatig zonder uitleg in de avonden.

Deze veranderingen brachten Julia in een staat van verwarring en onzekerheid. De kloof tussen hen werd groter en in 2021 besloot Julia om twee maanden naar Engeland terug te keren om haar familie te bezoeken.

Zelfs met de afstand bleef Ahmed in Julia’s gedachten, hopend dat hun tijd apart hen dichter bij elkaar zou brengen.

Haar hoop op een nieuwe start vervloog echter snel toen Julia in februari 2022 terugkeerde naar Egypte en Ahmed aankondigde dat hij van plan was met een andere vrouw te trouwen.

Een onverwachte wending in hun relatie liet Julia verbijsterd achter. Ondanks haar menopauze, geloofde ze dat hun band sterk genoeg was om de uitdaging van kinderloosheid te doorstaan.

De openbaring van Ahmed bracht Julia in een emotionele spagaat. Ondanks dat de islamitische leer polygamie toestond, hadden ze afgesproken dat hij eerst haar toestemming zou vragen voordat hij een andere vrouw huwde.

Julia had altijd volgehouden dat ze nooit zou instemmen met polygamie, maar nu werd ze geconfronteerd met een onmogelijke keuze. Ondanks Ahmeds pogingen om haar gerust te stellen, was de afstand tussen hen onoverkomelijk voor Julia.

De situatie verslechterde en uiteindelijk nam Julia de moeilijke beslissing om zich terug te trekken. Ze besefte dat er geen toekomst meer was voor haar liefde met Ahmed en ze accepteerde dat hun gevoelens niet gelijkwaardig waren.

Het einde van hun relatie, waarin ze zoveel had geïnvesteerd, was pijnlijk. In juli 2022 vertrok Ahmed uit hun woning en in september van dat jaar was hun scheiding een feit.

In november 2023 keerde Julia terug naar het VK na het gevoel zes jaar van haar leven te hebben verspild, juist op tijd voor de 18e verjaardag van haar dochter.

Na het koesteren van haar tijd in Egypte besefte ze dat het tijd was voor een nieuwe start.

Zes weken later keerde ze voor de laatste keer terug naar Egypte om zaken af te handelen, maar in januari van dit jaar keerde ze definitief terug naar Lincoln.

Julia bleef ondanks alles wat ze had meegemaakt, hunkeren naar de mensen en cultuur van Egypte. Nu is ze echter vastbesloten om haar eigen geluk te vinden en heeft ze geleerd dat zelfzorg en het volgen van je eigen pad essentieel zijn.

Julia hoopt nog steeds de ware liefde te vinden, maar deze keer op haar eigen voorwaarden. Haar verhaal herinnert ons eraan dat liefde soms verrassend opduikt en dat het cruciaal is om trouw te blijven aan jezelf, ongeacht de uitdagingen die je pad kruisen.

1. Julia was niet voorbereid op de uitdagingen die zouden volgen.
2. Haar sprookjeshuwelijk leek aanvankelijk perfect…
3. Toen werd haar verteld dat hij van plan was om met een andere vrouw te trouwen, wat wettelijk is toegestaan.
4. Ze dacht dat ze haar ware liefde had gevonden…
5. Haar reis naar Egypte voor liefde nam een onverwachte wending…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven