Emma heeft eindelijk een woord voor haar gevoelens

WhatsApp Image 2024 09 17 at 082916jpeg

Op haar 30e omarmde Emma Flint (32) volledig haar abroseksualiteit, een identiteit die ze onlangs heeft gedeeld.


In een openhartige bijdrage deelt ze over de uitdagende reacties van vrienden die haar leven hebben beïnvloed.


Abroseksualiteit, een identiteit die fluctueert en verandert, was lang onbekend terrein voor Emma.


De ontdekking bracht helderheid maar ook pijnlijke reacties uit haar omgeving. Haar onthulling werd niet altijd begrepen.

“Het moment waarop jij dat hebt besloten, kan je het eigenlijk wel een label noemen? Ik zal je steunen, maar het komt niet authentiek over,” deelt ze mee.

Zelfs al waren haar vrienden bereid haar te supporten, voelden hun reacties eerder als een vorm van afwijzing voor haar. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het beëindigen van vriendschappen en heeft Emma geïnspireerd om trouw te blijven aan haar eigen identiteit, ook als dat betekende dat enkele mensen geen deel meer zouden uitmaken van haar leven.

Toen ze opgroeide in de jaren ’90, waren termen als homo, lesbisch en hetero bekend, maar andere identiteiten werden vaak genegeerd of gebagatelliseerd.

De gedachte dat seksualiteit op een fluïde manier kan veranderen was toen nog geen gangbaar onderwerp. Pas toen ze op Instagram een post van LGBTQ+-activiste Zoe Stoller tegenkwam, realiseerde ze zich dat er een term was.

Er was eens iemand die haar ervaringen deelde over abroseksualiteit.

Ze herinnert zich: “Het voelde als een licht dat aanging,” en “Eindelijk had ik een woord voor wat ik al jaren voelde.”

Abroseksualiteit houdt in dat iemands seksuele identiteit flexibel is. Voor haar betekende dit dat ze de ene dag meer aangetrokken kon zijn tot vrouwen en de andere dag meer tot mannen.

Dit veroorzaakte soms verwarring, niet alleen bij zichzelf maar ook bij haar vrienden. “Je zei vorige week nog dat je lesbisch was. Hoe kan dat nu ineens anders zijn?”

De reacties van onbegrip zorgden ervoor dat ze vaak onzeker was over haar identiteit. Ze verwijt zichzelf dat ze niet standvastig genoeg is en twijfelt aan haar eigen gevoelens.

Door de ontdekking van de term abroseksualiteit kon zij de legitimiteit van haar gevoelens accepteren en begrijpen.

Er bestaat nog steeds veel onwetendheid over begrippen zoals abroseksualiteit, ondanks de grotere acceptatie van diverse seksuele identiteiten in de samenleving.

Emma vertelt dat mensen vaak vragen waarom ze niet simpelweg biseksueel kan zijn. “Sommige mensen willen dat ik een vast label kies, zodat mijn identiteit hen niet stoort,” zegt ze.

Zij benadrukt dat haar wisselende seksuele voorkeuren geen effect hebben op haar romantische relaties. “Het gaat om de persoon, niet om hun geslacht,” legt ze uit.


In haar uitleg en rechtvaardiging van haar identiteit blijft het een uitdaging, vooral omdat sommige mensen niet openstaan voor een ander perspectief te overwegen.


Ondanks alles, blijft Emma vastberaden om haar verhaal te delen en zichzelf te verdedigen. Ze blijft optimistisch dat begrip en acceptatie kunnen groeien, ondanks de obstakels die ze tegenkomt.


Zij blijft benadrukken dat de diversiteit van seksualiteit niet eenvoudig in hokjes te plaatsen is en dat iedereen de vrijheid verdient om zichzelf te uiten zoals ze willen.


1. “Ze vindt dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te kunnen zijn.
2. “Emma is vastbesloten om voor zichzelf te blijven opkomen!
3. “Ze weigert een vaststaand label te kiezen!
4. “Ze krijgt continu de vraag: ‘Hoe kan dat nu ineens anders zijn?’
5. “Het zorgt vaak voor heel veel verwarring bij familie, vrienden en kennissen.”

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven