Josh (37) heeft begrip voor de jaloezie: ‘Ik zie er mooier uit dan veel vrouwen’

WhatsApp Image 2024 09 23 at 122805jpeg

Onlangs maakte Josh Seiter, voormalig realityster en model, nieuws door openlijk haar transgender identiteit te onthullen.

Op de leeftijd van 37 jaar heeft Seiter besloten om de voornaamwoorden ‘zij/haar’ te gebruiken en heeft ze haar plannen onthuld om de transitie naar vrouw te maken in mei.

Haar fanbase steunde haar in het begin, maar de steun heeft plaatsgemaakt voor kritiek op haar transformatie.

Op haar Instagram deelde Seiter haar persoonlijke worstelingen met betrekking tot haar genderidentiteit.

Ze

Ze onthulde dat ze lange tijd haar werkelijke identiteit had onderdrukt, deels door haar strenge religieuze en conservatieve opvoeding.

Nadat ze de moed had verzameld om openlijk over haar transitie te praten, ontving ze aanvankelijk veel begrip.

Echter, nu lijkt die steun af te zwakken, met kritiek die niet alleen van buitenaf komt, maar ook vanuit de LGBTQ+-gemeenschap zelf.

Kritiek richt zich deels op de oprechtheid van haar transitie. Sommigen beschuldigen haar ervan dat ze haar genderidentiteit gebruikt voor aandacht.

Kritiek ontstaat ook door haar onconventionele keuzes, zoals het behouden van lichaamsbeharing en het niet dragen van een pruik, wat door sommigen wordt gezien als een manier om op te vallen.

Seiter gaf haar reactie op de opmerkingen als volgt: “De negatieve reacties zijn vaak uitingen van jaloezie,” vertelde ze aan DailyMail.com.

“In vergelijking met veel trans vrouwen die mij bekritiseren, zie ik er beter uit. De kritiek is eigenlijk gewoon jaloezie vermomd als bezorgdheid,” voegde ze toe.

Haar opmerking weerspiegelt haar ongenoegen over de kritiek en haar overtuiging dat veel ervan ongegrond is.

Ze benadrukt dat het al dan niet behouden van lichaamsbeharing een persoonlijke keuze is die haar identiteit vormt.

Er werd in een Instagram-video benadrukt dat: “Het is gewoon haar. Ik bepaal wat ik ermee wil doen. Nieuwsflits: cisgender vrouwen hebben lichaamsbeharing.”

Weer een andere verklaring luidde: ”Trans vrouwen hebben lichaamsbeharing. Het is een kwestie van wat we ermee doen en dat is niemand’s zaak.”

Vervolgens deelde Seiter enkele obstakels waar ze mee worstelt, zoals het vinden van passende kleding voor haar vollere postuur en de sociale etiquette, waaronder het betalen van de rekening tijdens dates.

Deze onthullingen hebben geleid tot verdere gesprekken over de normen en uitdagingen waarmee transgender individuen dagelijks geconfronteerd worden.


Seiter ontvangt gemengde publieke reacties ondanks aanvankelijke steun bij het delen van haar transitie. Desondanks blijft ze vastberaden haar verhaal te delen en weerstaat ze de kritiek die ze krijgt.


1. “Ze behoudt lichaamsbeharing om persoonlijke redenen…”
2. “Haar haargroei wordt verklaard uit jaloezie volgens haar.”
3. “Ze verkiest lichaamshaar boven het dragen van een pruik.”
4. “Josh krijgt veel kritiek te verduren!”
5. “Ze kiest er bewust voor om geen pruik te dragen…”

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven