Mijn vader helpt alleen thuis als ik hem betaal, vertelt Mandy.

klu 1jpg

Een 38-jarige moeder van twee jonge kinderen, Mandy, staat er sinds het overlijden van haar man twee jaar geleden alleen voor.

Het verlies was zwaar en de afgelopen jaren heeft ze zich met moeite staande gehouden. Nu heeft ze samen met haar kinderen van vijf en acht eindelijk een nieuwe start kunnen maken in een sociale huurwoning.

Het is een klein huis, maar voor hen een nieuwe basis. Toch brengt het huis meer problemen met zich mee dan ze had verwacht.

Het huis moet flink opgeknapt worden. De muren moeten geverfd, de vloer moet gelegd, en er zijn tal van kleine klusjes die wachten om gedaan te worden.

Voor iemand die alleen staat met de zorg voor twee kinderen en een fulltime baan, lijkt deze taak bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er vrienden die haar helpen waar ze kunnen, maar er blijft nog veel werk liggen.

Haar vader biedt ook zijn hulp aan. In het begin was Mandy opgelucht en blij dat hij haar wilde bijstaan. Maar al snel kwam er een onvoorziene spanning tussen hen.

Mandy krijgt te horen van haar vader dat hij niet zomaar gratis wil helpen, benadrukkend dat “tijd is geld.” Ondanks begrip voor zijn financiële situatie, voelt Mandy zich ongemakkelijk.

Op een forum deelt Mandy haar bezorgdheid: “Mijn vader herhaalt steeds dat tijd geld is, terwijl ik ook extra steun kan gebruiken. Ik snap het, maar kan hem niet betalen zoals een professional dat zou vragen.”

Mandy, die fulltime werkt om haar gezin te onderhouden, worstelt financieel en heeft geen ruimte voor extra kosten.

Zij zou haar vader anders willen bedanken, maar heeft niet genoeg geld om hem te betalen volgens het gangbare tarief.

Ze heeft dit aan hem uitgelegd, maar haar vader blijft bij zijn standpunt, wat een negatieve invloed heeft op hun band en Mandy verdrietig maakt.

Elke keer dat het huis ter sprake komt tussen hen, draait het om geld, wat de warmte en ondersteuning tussen hen lijkt te verminderen.


Op het forum deelt ze: “Ik zit vast en weet niet wat te doen. Ik kan geen klusbedrijf betalen en het zelf doen lukt niet alleen. Mijn vader eist betaling voor zijn hulp, maar dat kan ik niet. Ik voel me klem.”


Mandy begrijpt dat haar vader ook financiële problemen heeft, maar het voelt pijnlijk dat hij haar hulp verbindt aan betaling, wat hun relatie onder druk zet.


Ze had gehoopt op onvoorwaardelijke steun van haar vader in deze moeilijke tijd, los van geldkwesties.


De situatie maakt haar onzeker en verdrietig. Ze wilt de band met haar vader niet verder beschadigen, maar zit vast zonder oplossing.


Hoewel ze steun en advies vindt op het forum, blijft ze worstelen met het vinden van een oplossing. De druk op haar relatie met haar vader blijft groeien.


1. Haar vader benadrukt: ‘Tijd is geld’.
2. Ze mist simpelweg de financiële middelen om hem te betalen.
3. ‘Mijn vader helpt enkel mits betaling’.
4. Hoewel ze hulp nodig heeft, staat er een prijskaartje aan verbonden…
5. Haar vader blijft vasthouden aan zijn standpunt, zelfs na haar uitleg.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven