Stel krijgt veel kritiek: ‘Mijn vriend is nu mijn vriendin’

kaijpg

Inmiddels vormen Kai en Rob al vijf jaar een stel, maar hun relatie wijkt af van de norm. Het verhaal begon enkele jaren geleden, toen ze elkaar leerden kennen.

Toen identificeerde Kai zich nog als man, maar twee jaar later onthulde ze dat ze transgender is en nu als trans vrouw leeft.

Voor Rob betekende dit een grote verandering, vooral omdat hij voorheen als heteroseksuele man bekend stond en drie kinderen heeft uit vorige relaties.

Zijn eerdere relatie met de moeder van twee van zijn kinderen duurde maar liefst 16 jaar, en voordat hij met Kai samenkwam, had hij slechts een kortstondige ervaring in een homoseksuele relatie.

Rob moest wennen aan de nieuwe dynamiek van hun relatie, iets waar hij wellicht aanvankelijk niet helemaal op voorbereid was.


Uiteindelijk steunt hij onvoorwaardelijk zijn gevoelens voor Kai en samen staan ze sterk in het aangaan van uitdagingen.


“Onze relatie wordt vaak in twijfel getrokken omdat mijn vriend veranderd is in mijn vriendin,” deelt Rob. Deze opmerking benadrukt de complexiteit van hun relatie voor anderen.


Ze ervaren veel kritiek en hatelijke opmerkingen, vooral op social media, vanwege hun relatie. Helaas hebben velen moeite met het begrijpen van hun liefde en uiten dit door middel van ongepaste reacties.


“Als hij een man is, vormen ze dan een homoseksueel koppel?” en “De maatschappij is verdoemd” zijn enkele van de veelvoorkomende reacties die onder hun berichten worden geplaatst.

Kai ondervindt naast online kritiek ook ongemakkelijke reacties van mensen in het dagelijks leven. Sommige blikken zijn zo intens dat mensen daadwerkelijk tegen lantaarnpalen aan lopen.

De reacties zijn voor Kai, die al een zware weg heeft bewandeld, pijnlijk. De afgelopen drie jaar heeft ze grote stappen gezet in haar transitie.

Ze is gestart met hormoontherapie en heeft diverse cosmetische procedures ondergaan, waaronder gezichtsverjonging en fillers, om haar uiterlijk beter te laten passen bij haar identiteit als vrouw. Deze veranderingen hebben haar zelfvertrouwen en welzijn aanzienlijk verbeterd.

In een recente aflevering van “Love Don’t Judge” vertelt Kai dat ze de volgende stap in haar transitie wil zetten door een consultatie te plannen voor een injecteerbare borstvergroting.


Er is voor haar een belangrijke mijlpaal bereikt, met zowel zenuwen als opwinding voor de toekomstige overeenkomstigheid tussen lichaam en geest.


Rob blijft nauw aan Kai’s zijde, steunt haar door het hele proces en herontdekt zichzelf tegelijkertijd. Hun relatie heeft zijn visie op liefde en relaties veranderd en omarmd.


Zijn kinderen zijn ook van groot belang in hun leven, waarbij Rob zijn best doet om uit te leggen wat de veranderingen voor zowel hem als Kai betekenen.


Ondanks vele uitdagingen en de voortdurende stroom van kritiek, blijven Kai en Rob gefocust op hun liefde en toewijding aan elkaar.


Ze hebben samen geleerd om sterker te worden en elkaar te ondersteunen, ongeacht externe druk. Hun verhaal illustreert de kracht van liefde en de moed om jezelf te zijn, ondanks de vooroordelen van de wereld om hen heen.


1. het koppel laat weten wat ze zoal te horen krijgen en meemaken.
2. De blikken zijn soms zo intens dat mensen tegen lantaarnpalen aanlopen.
3. Volgens velen is de samenleving gedoemd.
4. Het stel krijgt de meest nare opmerkingen!
5. De weg die zij moeten bewandelen is nog heel erg lang.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven