Maak deze fout niet: Was dit niet in de machine om schade te voorkomen!

wasm 1jpg

Er is een verdeelde mening over badmatten en badtapijten. Sommigen zien ze als noodzakelijk, terwijl anderen ze liever vermijden.

Een regelmatige wasbeurt is essentieel. Maar hoe kun je dit doen zonder je wasmachine te beschadigen?

Vanwege stof, dode huidcellen en haren kunnen badmatten en badtapijten snel vies worden, vooral in de vochtige badkameromgeving die schimmelgroei kan bevorderen.

Door regelmatig te wassen blijft niet alleen de hygiëne gewaarborgd, maar voorkom je ook problemen zoals voetschimmel.

Meestal kunnen badmatten en -tapijten veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Over het algemeen zijn badtapijten groter en zwaarder, gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en meestal van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.

“`html

In de benamingen van deze badkameraccessoires bestaan regionale en persoonlijke variaties.

Bij het wassen van badmatten en -tapijten dien je op twee belangrijke zaken te letten om problemen te voorkomen. Controleer allereerst het maximale gewicht dat je wasmachine aankan.

Badmatten en -tapijten hebben de eigenschap veel water op te nemen, wat ze zwaar maakt en problemen kan veroorzaken bij het centrifugeren als de wasmachine te vol zit.

Als tweede punt, was matten met rubberen onderkanten altijd op maximaal 40°C om schade aan de wasmachine te voorkomen doordat het rubber kan loslaten. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen daarentegen op 60°C worden gewassen.

Daarom is het van essentieel belang om altijd de wasinstructies van de fabrikant te raadplegen voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine stopt.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je schade aan je wasmachine voorkomen en uiteindelijk geld besparen op mogelijke reparaties.

1. Veel mensen zijn niet op de hoogte van dit verschil.
2. Waarschijnlijk heb je hier nog nooit over nagedacht!
3. Jij wast mogelijk dit item verkeerd!
4. Belangrijke informatie als je waarde hecht aan je apparaat!
5. Deze 2 fouten leiden tot defecten aan je wasmachine!

“`

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven