Verliefd stel krijgt kritiek: ‘Mijn vriend is nu mijn vriendin’

kaijpg

Kai en Rob zijn al vijf jaar samen, maar hun relatie is niet standaard. Hun verhaal begon enkele jaren terug, toen ze elkaar ontmoetten.

Kai identificeerde zich aanvankelijk als man, maar onthulde twee jaar later dat ze transgender is en nu als vrouw verder gaat.

Voor Rob betekende dit een grote verandering, vooral omdat hij voorheen als heteroseksuele man bekendstond en drie kinderen heeft uit eerdere relaties.

Zijn vorige relatie met de moeder van twee van zijn kinderen duurde maar liefst 16 jaar, en voorafgaand aan zijn relatie met Kai had hij slechts één korte ervaring in een homoseksuele relatie.

Rob moest wennen aan de nieuwe dynamiek in hun relatie, iets waar hij aanvankelijk misschien niet helemaal op voorbereid was.

Rob bleef, ondanks zijn gevoelens voor Kai, haar onvoorwaardelijk steunen in de uitdagingen die ze samen tegenkomen.

Rob deelt: “We worden vaak beoordeeld omdat mijn vriend is veranderd in mijn vriendin,” waarmee hij benadrukt hoe complex hun relatie kan lijken voor anderen.

Hun relatie krijgt veel kritiek en transfoob commentaar, vooral op social media, wat resulteert in kwetsende opmerkingen van mensen die moeite hebben om hun relatie te begrijpen.

Enkele opmerkingen zoals: “Als hij een man is, maakt dit dan een homoseksueel stel?” en “De samenleving is gedoemd” worden regelmatig geuit onder berichten van hen.

Kai ervaart naast online kritiek ook in haar dagelijks leven ongemakkelijke blikken van voorbijgangers. Deze blikken zijn soms zo intens dat mensen letterlijk tegen lantaarnpalen aanlopen.

De reacties zijn voor Kai erg pijnlijk, vooral omdat ze al grote stappen heeft gezet in haar transitieproces in de afgelopen drie jaar.

Ze is gestart met hormoontherapie en heeft diverse cosmetische ingrepen ondergaan, zoals gezichtsverjonging en fillers, om haar uiterlijk beter te laten overeenkomen met haar vrouwelijke identiteit. Deze veranderingen hebben een belangrijke rol gespeeld in haar zelfvertrouwen en welzijn.

In een recente aflevering van “Love Don’t Judge” onthult Kai dat ze van plan is de volgende stap in haar transitie te zetten door een consultatie voor een injecteerbare borstvergroting te regelen.

Voor haar is dit een belangrijke mijlpaal, met een mix van zenuwen en opwinding terwijl ze de mogelijkheid overweegt dat haar uiterlijk meer gaat overeenkomen met hoe ze zich van binnen voelt.

Rob staat aan Kai’s zijde, steunt haar door elke stap van het proces en is bezig met zijn eigen persoonlijke groei. Hun relatie heeft hem geholpen om zijn opvattingen over liefde en relaties te herzien en te accepteren.

Ook de kinderen spelen een belangrijke rol in hun leven en Rob doet zijn best om hen te begeleiden bij het begrijpen van de veranderingen in het leven van zowel hem als Kai.

Ondanks alle uitdagingen en kritiek blijven Kai en Rob gefocust op hun liefde en verbondenheid met elkaar.


In hun leven hebben ze geleerd om sterker te worden en elkaar te ondersteunen, ongeacht de druk van buitenaf. Hun verhaal illustreert de kracht van liefde en de moed om zichzelf te uiten, ondanks de oordelen van de wereld om hen heen.


1. Het koppel deelt hoe ze behandeld worden en wat ze doormaken.
2. Sommige blikken zijn zo intens dat mensen erdoor afgeleid raken.
3. Velen geloven dat de maatschappij een verloren zaak is.
4. Het stel krijgt te maken met zeer onaangename opmerkingen!
5. Ze hebben nog een lange weg te gaan.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven