5 belangrijke redenen om contant geld te behouden!

geld8 1jpg

In de afgelopen jaren is het aantal mensen dat contant betaalt gedaald als gevolg van verschillende factoren, waaronder het gemak van contactloos betalen.

Recentelijk neemt echter het aantal mensen dat weer kiest voor contante betalingen toe. Hieronder volgen vijf redenen om contant geld te blijven gebruiken.

Ten eerste, de vermindering van contante betalingen is voornamelijk te wijten aan de voorkeur van mensen voor het gemak van pinnen.

Gebruikmaken van een pinpas is vaak eenvoudiger dan zoeken naar munten en briefjes. Maar als een winkel zowel contante als pinbetalingen accepteert, heb je altijd de keuze.

Niemand dwingt je om met een pinpas of mobiele telefoon te betalen. Hier zijn vijf redenen om contant geld te blijven gebruiken:

Contant geld is niet afhankelijk van technologie en daardoor altijd beschikbaar. Banken en pinapparaten kunnen storingen hebben, maar contant geld biedt altijd een oplossing, ongeacht de omstandigheden.

Er kan een meer persoonlijke interactie ontstaan tussen klant en ondernemer wanneer er wordt betaald met contant geld. Vooral in kleinere gemeenschappen of bij lokale evenementen kan dit de klantervaring positief beïnvloeden.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Met contant geld heb je beter inzicht en controle over je uitgaven. Het is gemakkelijker om je budget te managen als je fysiek kunt zien hoeveel je hebt uitgegeven en wat er nog over is. Op die manier ga je bewuster met geld om.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Alle pintransacties worden vastgelegd en kunnen worden opgevolgd, waardoor je aankopen makkelijk te traceren zijn. Als privacy belangrijk voor je is, biedt contant betalen een anonieme betaalmethode.

Pinapparaten brengen kosten met zich mee voor ondernemers, waaronder transactiekosten. Door contant te betalen, kunnen kleine bedrijven en marktkraamhouders hun kosten laag houden.

Contant geld blijft een waardevolle betaalmethode, zowel voor consumenten als voor kleine ondernemers. Door deze vijf redenen te overwegen, kun je bewust kiezen voor contante betalingen waar mogelijk.

1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven