Advocaat Joost Klein ontkent beschuldigingen en is emotioneel

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Volgens Jan-Åke Fält, de Zweedse advocaat van Joost Klein, voelt de zanger zich bedroefd over wat er is gebeurd tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö, zo meldt het ANP.


De advocaat verklaart dat Klein alle beschuldigingen ontkent. “Hij voelt zich compleet machteloos over de hele situatie,” aldus de advocaat.


“En terecht, want het wordt volledig uit zijn verband gerukt. Het is natuurlijk triest dat hij hierdoor niet kon deelnemen aan het songfestival.”


Joost Klein was betrokken bij een incident met een cameravrouw achter de schermen tijdens het Eurovisie Songfestival.


De advocaat benadrukt dat Klein slechts de camera van de vrouw wegduwde. Er staat momenteel een zitting gepland voor juni, maar deze datum kan nog veranderen, aldus Fält.


“De uitkomst van het onderzoek zal volgens de advocaat positief zijn. Hij vertrouwt op een grondig politieonderzoek en verwacht dat enkele Nederlanders als getuigen zullen worden opgeroepen. De kans op vrijspraak is hoog.”


Er is een zittingsdatum vastgesteld, bevestigt Dennis Martinsson, assistent-professor Zweeds strafrecht.


“Hoewel er een datum is vastgesteld voor het proces, betekent dit nog niet automatisch een hoofdzitting bij de rechtbank. Als de aanklager beslist om tot vervolging over te gaan, is de planning alvast rond.”


Volgens Martinsson kan het vanuit juridisch oogpunt van belang zijn als er afspraken waren om Joost Klein op dat specifieke moment niet te filmen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Joost Klein krijgt morele ondersteuning. Het kan zijn verhaal bekrachtigen, zowel schriftelijk als mondeling.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op 27 februari 2025 keert Joost Klein terug naar Zweden voor een optreden. Het oorspronkelijke plan was voor een zaal met 800 bezoekers, maar vanwege de grote vraag is de locatie veranderd naar een ruimte die 2000 bezoekers kan herbergen.

Joost Klein wordt omschreven als totaal machteloos door zijn advocaat.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven