Always maakt genderneutraal maandverband voor iedereen!

alwjpg

Er is aangekondigd door Procter & Gamble, het bedrijf achter Always-maandverband en Tampax-tampons, dat hun verpakkingen genderneutraal zullen worden.

Hun beslissing is genomen om transgenders en non-binaire personen te ondersteunen, door het vrouwelijke Venus-symbool van de verpakkingen te verwijderen.

Procter & Gamble benadrukt dat het product zelf ongewijzigd zal blijven. Het bedrijf is al 35 jaar lang een belangrijke speler in de menstruatiemarkt.

In een officiële aankondiging benadrukken ze: “Always heeft altijd klaargestaan voor meisjes en vrouwen, en dat zullen we blijven doen. Tegelijkertijd staan we voor diversiteit en inclusiviteit.”

Het bedrijf heeft aangegeven dat er vraag is naar producten die geschikt zijn voor alle menstruerende individuen, inclusief transgenders en non-binaire personen.


Er zijn groepen die nog menstrueren vanwege hun baarmoeder, ongeacht hun genderidentiteit. Steph deNormand, een Amerikaanse voorvechter van transgenderrechten, heeft waardering geuit voor de stap die Procter & Gamble heeft genomen.


In een interview met NBC heeft ze toegelicht dat menstruerende trans- en non-binaire personen zich vaak ongemakkelijk voelen bij typisch vrouwelijke symbolen op producten die ze gebruiken.


“Trans- en niet-binaire mensen worden vaak verkeerd begrepen. Een gebaar zoals dit kan helpen om het begrip te vergroten en het stigma te verminderen voor iedereen die deze producten nodig heeft.”


De aankondiging van Always heeft verschillende reacties veroorzaakt op sociale media. Terwijl sommigen de stap toejuichen als een positieve stap richting inclusiviteit, zijn er anderen die de verandering als onnodig en overdreven beschouwen.


Er is nog geen exacte datum bekendgemaakt waarop het Venus-symbool van de verpakkingen zal verdwijnen.


1. Het bedrijf benadrukt diversiteit en inclusiviteit.
2. Er is volgens het bedrijf een toenemende vraag…
3. De aankondiging heeft uiteenlopende reacties opgeroepen.
4. In de huidige tijd zijn er vele mogelijkheden!
5. Dit zal veranderingen aan de producten teweegbrengen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven