Vrouw heeft moeite met werken van 9 tot 5: ‘Ik heb nergens tijd voor en ik ben zo gestrest’

luijpg

For many individuals transitioning from student life to the real world after graduation, it can be a significant adjustment.

Having a hangover is not a valid excuse for showing up late to the office, and skipping a meeting and catching up later is not an option, even if it could have been an email.

Furthermore, all your friends are always busy with work, and you can’t just take the afternoon off to go grab a drink.

Thus, Brielle shared her struggles in entering the world of work on TikTok in a video with the overlay text: “qotd in a 9-5, hoe heb je tijd voor je leven.”

While looking at the camera, Brielle tearfully expresses, “I know I’m probably being so dramatic and annoying, but this is my first job, like my first 9-5 job after college”.

“Op dit moment kan ik het me niet veroorloven om in de stad te wonen en het duurt eeuwen om er te komen. Ik ben persoonlijk en ik reis door de stad, dus wonen in de stad is geen optie voor mij,” zegt ze.

Om op tijd op haar werk te zijn, moet ze de trein van 7.30 uur halen en komt pas om 18.15 uur thuis.

“Tegen die tijd heb ik geen tijd meer om iets te doen,” zegt de jonge vrouw. “Het leven genieten wordt op deze manier heel moeilijk.”

“Ik wil douchen, eten en gaan slapen,” vertelt Brielle. “Ik heb geen tijd of energie om mijn avondeten te koken. Ik ben te moe om te sporten.”

De TikToker legt uit dat haar probleem niet zozeer de baan zelf is, maar het feit dat ze op kantoor moet werken en het lange woon-werkverkeer dat ervoor zorgt dat ze pas meer dan een uur na werktijd thuiskomt.

“Met vijf uur eruit stappen als het afgelegen is en thuis zijn, alles in orde,” verklaart ze. “Ik ben me ervan bewust dat het nog erger kan zijn.”

“Langer werken is een mogelijkheid, maar bij het verlaten is het pikdonker. Hoe maak je vrienden? Hoe ontmoet je een partner?”

“Hoe maak je tijd vrij om te daten? Ik ben overal druk mee en zo gestrest,” aldus de persoon. Enkele mede-TikTokers hebben in de reacties op de video steun betuigd aan Brielle.

1. Deze jongedame zegt geen normaal leven meer te hebben…
2. Sinds ze werkt beweert ze niet meer te kunnen genieten
3. Ze heeft geen tijd meer voor plezierige activiteiten in het leven.
4. Deze jongedame heeft simpelweg te veel moeite met haar baan…
5. Haar leven valt uit elkaar nu ze werkt en geen vrije tijd meer heeft

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven