Banken verdienen veel aan geldopnames: Zoveel moet je per opname betalen!

pa 1jpg

Er is een opvallende trend gaande in 2024: steeds minder mensen betalen contant of halen geld uit de automaat.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Betalingen met pinpassen of smartphones zijn nu populairder. Wat veel mensen echter niet weten, is dat banken aardig wat verdienen aan geldopnames.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland onthult dat slechts 20 procent van alle betalingen nog contant gebeurt. De overige 80 procent verloopt digitaal.

Dit is ook banken niet ontgaan. Het valt misschien op dat banken kosten in rekening brengen voor het storten van contant geld. Voorheen was geld opnemen kosteloos, maar dat is nu anders.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Er gelden verschillende regels bij diverse banken. Bij ABN AMRO kun je bijvoorbeeld tot 17.500 euro per jaar gratis opnemen. Daarna kost het vijf euro per opname plus 0,5 procent van het opnamebedrag.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Bij de Rabobank kun je enkel gratis opnemen bij een geldmaat; elders kost het 0,75 cent per transactie. ING-klanten betalen niets voor contante opnames met het Oranjepakket, maar bij bepaalde kortingspakketten geldt een toeslag van 0,80 eurocent per opname.


SNS Bank, ASN Bank en Regiobank brengen momenteel geen kosten in rekening voor geldopnames, maar dit zou in de toekomst kunnen veranderen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Het beleid van banken wordt regelmatig aangepast, dus het is verstandig om op de hoogte te blijven van de voorwaarden die gelden bij jouw bank.

1. Elke bank hanteert unieke regels.
2. Dit zijn de kosten voor het opnemen van geld:
3. Op dit moment worden er geen kosten in rekening gebracht voor geldopnames door deze banken…
4. Bij deze bank is gratis opnemen alleen mogelijk bij een geldautomaat.
5. De kosten voor transacties kunnen hoog oplopen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven