Bas Smit zorgt voor problemen en angst op school van dochters: ‘Is zo woest geworden’

WhatsApp Image 2024 04 30 at 163703jpg

Recentelijk heeft Yvonne Coldeweijer voor ophef gezorgd door Bas Smit aan te kaarten in haar exclusieve ‘Juice Memberclub’ op Instagram.

Zij heeft verschillende zorgwekkende verhalen over hem ontvangen, waaronder een incident op de basisschool van zijn dochters.

Coldeweijer beweert dat Bas Smit en zijn vrouw Nicolette van Dam zonder toestemming van andere ouders hebben gefilmd in een klaslokaal. Hierbij werd hun dochter Lola onherkenbaar getoond, terwijl andere kinderen herkenbaar in beeld kwamen.

Dit heeft geleid tot ontevredenheid onder sommige ouders, die anoniem hun klachten naar de schooldirectrice hebben gestuurd per e-mail.

Echter, in plaats van intern actie te ondernemen, zou de directrice de e-mails hebben doorgezonden naar Bas Smit.

Coldeweijer beweert dat Smit boos werd en de IP-adressen heeft achterhaald van de ouders die de e-mails hadden verstuurd, wat tot een conflict heeft geleid.

“Bas is zó woest geworden. Die heeft dus gewoon de IP-adressen van de mails achterhaald en is erachter gekomen wie die mails heeft gestuurd,” aldus Coldeweijer.

Zij stelt dat de situatie zo intimiderend was dat enkele ouders uit angst voor verdere gevolgen hun kinderen van school hebben gehaald.

Daarnaast suggereert Coldeweijer dat er een verstandhouding was tussen Bas en de directrice van de school.

Zij beweert dat Smit samen met de directrice aanzienlijke donaties heeft verzameld voor de school, wat hem en zijn invloedrijke kennissen toegang gaf tot een speciaal voorschoolprogramma dat gegarandeerd toegang biedt tot de basisschool.

Coldeweijer suggereert dat deze praktijken wellicht niet geheel volgens de regels zijn: “Deze constructie is volgens mij niet helemaal legaal…”

Deze onthullingen hebben flink wat ophef veroorzaakt op sociale media, waar Coldeweijer bekend staat om haar onthullingen over bekende Nederlanders.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven