Hoe vaak moet je je beha wassen? Het verrassende antwoord!

bhjpg

Ben je je bewust van de frequentie waarop je je beha’s wast? Draag je dagelijks een nieuwe beha of laat je dezelfde beha een week of zelfs langer achter elkaar aan?


Op social media wordt momenteel druk gediscussieerd over dit onderwerp, vooral na een video van een Britse vrouw die verbaasd was over hoe zelden haar vriendin haar beha wast.


Deze conversatie kan tot verrassende inzichten leiden over onze wasgewoonten. Terwijl velen hun ondergoed dagelijks wassen, varieert de frequentie van beha’s wassen enorm.


Sommige vrouwen gooien hun beha na elk gebruik meteen in de was, terwijl anderen ervoor kiezen om ze slechts eenmaal per maand te wassen.


De discussie explodeerde op TikTok nadat de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha maar één keer per jaar wast, wat resulteerde in duizenden views en talloze reacties. Desyr is nu nieuwsgierig naar de meningen van andere vrouwen.


Terwijl sommige dames hun beha wekelijks schoonmaken, laten anderen de tijd tussen wasbeurten oplopen tot een maand.

Er wordt in warme perioden of na intensief sporten soms gekozen door vrouwen om hun beha vaker te wassen met de vraag wat de beste aanpak hiervoor is.

Het advies van experts is om beddengoed minimaal eens per week te wassen om allergenen tegen te gaan. Maar wat doen we met beha’s, die gemiddeld twaalf uur per dag worden gedragen?

Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij Belgische lingerie merken, benadrukt dat de algemene aanbeveling is om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Langer wachten is niet zo schoon, want je beha absorbeert direct zweet onder je oksels,” verklaart ze. De frequentie van het wassen is ook afhankelijk van hoe snel iemand zweet, wat vooral in de zomer kan variëren.

Vanessa merkt op dat veel vrouwen geloven dat hun beha’s sneller slijten door ze vaak te wassen, maar dat dit sterk afhankelijk is van het aantal beha’s dat iemand heeft en de manier waarop ze worden gewassen.

Het is mogelijk om de levensduur van beha’s te verlengen door ze goed te onderhouden en het juiste wasprogramma te gebruiken, bijvoorbeeld de fijnwas op 30 graden.

Een tip is om beha’s na het wassen open en plat op te bergen, dit kan helpen om hun levensduur te verlengen.

Het is afhankelijk van persoonlijke gewoonten en activiteitenniveau hoe vaak beha’s gewassen moeten worden.

Regelmatig wassen is essentieel voor zowel hygiëne als duurzaamheid van beha’s, en kan helpen bij het verminderen van allergenen.

Denk bij twijfel over een wasbeurt aan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven