Veel filmpjes op TikTok van mensen die niet blij zijn na bezoek aan de Keukenhof

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Op sociale media zijn recent verschillende video’s verschenen van mensen die niet tevreden waren na hun bezoek aan de Keukenhof in Lisse.


De bezoekers deelden beelden van verwelkte bloemenvelden en uitgebloeide planten onder bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”.


Velen uitten hun frustratie over wat eigenlijk een vrolijk en kleurrijk dagje uit had moeten zijn.


Op socialemediaplatforms zoals TikTok delen mensen hun ervaringen met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen als “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei.”


Reacties variëren van spijt over de uitgave tot grappen over de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

Sommige bezoekers schrijven de kritiek toe aan de weersomstandigheden of suggereren om in april te bezoeken voor de volledige bloei-ervaring.

Een woordvoerder van Keukenhof heeft gereageerd op de situatie tijdens een interview met Omroep West en legt uit dat de bloei voornamelijk afhangt van het weer.

Op hun website communiceert Keukenhof ook naar bezoekers over deze kwestie, waar ze met updates in een ‘bloeibericht’ de status van de bloemen delen.

Vanwege het warme weer en de overvloedige regenval van de afgelopen weken zijn er minder bloemen in bloei, zo werd onlangs aangekondigd.

Volgens de woordvoerder van het park zijn er nog steeds bloeiende soorten te bewonderen in Keukenhof, met al uitgebloeide of gekopte perken.

De tuinmannen van Keukenhof zijn actief bezig met het parkonderhoud en voegen waar nodig nieuwe bloemen toe, zoals bij het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen dat nog steeds in bloei staat.

De laatste kans om de bloemenpracht van dit seizoen te zien, is deze week tot aan Moederdag.

Of bezoekers ook direct hun ontevredenheid hebben geuit bij Keukenhof is niet bekend, maar het park doet zijn best om bezoekers vooraf goed te informeren over de bloeiverwachting.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven