Cashloze samenleving de toekomst: Dit betaal je nu voor geld opnemen uit de automaat!

geldau 1jpg

“Het gebruik van contant geld neemt af in onze steeds meer gedigitaliseerde samenleving; weinig mensen hebben dan ook cash geld in hun knip.”

“In het dagelijks leven zien we een groeiende voorkeur voor het gemak en de snelheid van contactloos betalen met pinpassen of smartphones.”

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

“Deze trend wordt versterkt door de toename van locaties, waaronder pretparken en sommige geavanceerde supermarkten, waar alleen elektronische betalingen mogelijk zijn.”

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

“Dit schakelen naar digitale betaalmethoden is echter niet voor iedereen een welkome verandering.”

“Vooral veel ouderen, die de voorkeur geven aan contant geld, ondervinden hinder van deze ontwikkeling.”

“Deze verschuiving heeft ook financiële implicaties. Bijvoorbeeld, bij ABN AMRO worden klanten geconfronteerd met kosten voor het opnemen van contant geld.”

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

“Er wordt een tarief van 5 euro per transactie gerekend, bovenop een percentage van 0,5% van het opgenomen bedrag, indien men meer dan 17.500 euro per jaar opneemt.”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

“Dit betekent dat het opnemen van 1000 euro al snel 10 euro aan kosten met zich meebrengt. Voor studenten geldt deze regel al bij een jaarlijkse opname van 6000 euro.”

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

“Ook bij Rabobank zijn er kosten verbonden aan het opnemen van contant geld bij pinautomaten van andere aanbieders dan Geldmaat, waarbij een vast bedrag van 0,75 cent per opname wordt gerekend.”

“Andere banken overwegen om slechts één gratis geldopname per dag toe te staan. Deze veranderingen onderstrepen een duidelijke trend:”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

“Het bij je dragen van contant geld wordt steeds duurder, een ontwikkeling die vooral voor bepaalde groepen in de samenleving nadelige gevolgen kan hebben.”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven