Er is een opvallende observatie gemaakt door veel mensen: chips lijken tegenwoordig niet meer zo lekker te smaken als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears hebben allemaal een verandering ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar, wat is er aan de hand? ‘De Snackspert’, een bekende expert op het gebied van snacks in Nederland, onthult het antwoord in een video op TikTok.
“Eindelijk heb ik gevonden wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, die beter bekend staat als ‘De Snackspert’.
In zijn video legt hij uit waarom veel chips in zijn ogen minder smaakvol zijn geworden. Wat is de reden? De hoeveelheid zout die tegenwoordig door fabrikanten in hun chips wordt verwerkt.
Bosman wijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem nader wordt toegelicht. Fabrikanten hebben namelijk aanzienlijk minder zout in hun producten verwerkt.
We hebben eerder al besproken waarom het moeilijk is om te stoppen na een paar chipjes. Wellicht heb je nu gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt.
1. Waarom wordt dit niet gewoon duidelijk op de verpakking vermeld?
2. Het viel mij ook al op dat de smaak anders was, nu begrijp ik waarom!
3. Het is teleurstellend dat hier niet openlijk over gecommuniceerd wordt.
4. Op deze manier lijkt het alsof we misleid worden.
5. Het verklaart waarom de chips iets flauwer smaakt!