De laatste eettrends van 2021

hamburger 494706 960 720jpg

Als je nieuwsgierig bent naar de laatste foodtrends van 2021, blijf dan hier lezen en laat je inspireren voor smakelijke gerechten!

1. Plantaardige eiwitten

Een enorme trend dit jaar zijn plantaardige eiwitten. Denk aan gerechten met tofu, tempeh, seitan en peulvruchten zoals kikkererwten en linzen. Deze eiwitbronnen zijn niet alleen gezond, maar ook milieuvriendelijk.

2. Gezonde snacks

Gezonde snacks zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit veel diëten. Denk aan groente- en fruitchips, notenrepen en proteïnebars. Deze snacks zijn niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam en energiegevend.

3. Fusion gerechten

Fusion gerechten, waarbij diverse keukens en smaken gecombineerd worden, zijn helemaal in de mode in 2021. Denk aan sushi burrito’s, ramen burgers en Mexicaanse taco’s met een Aziatische twist.

4. Zero waste koken

Zero waste koken wordt steeds populairder. Hierbij wordt voedselverspilling tot een minimum beperkt en worden restjes op creatieve wijze verwerkt in nieuwe gerechten. Denk aan het maken van bouillon van groenteafval of het fermenteren van groenteoverschotten.

5. Flexitarisch eten

Flexitarisch eten, waarbij er bewust voor wordt gekozen af en toe vlees over te slaan, blijft in 2021 ook een trend. Mensen zijn steeds meer bezig met hun gezondheid en het milieu, en kiezen vaker voor plantaardige alternatieven zoals vleesvervangers en peulvruchten.

Wil je meer weten over de foodtrends van 2021? Blijf ons volgen voor de laatste updates en inspiratie voor overheerlijke gerechten!

author avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven