Nieuwe informatie over strafschop: Hoe ging dit mis?

ssjpg

Er vond gisteren een gebeurtenis plaats in het EK voetbal die stof deed opwaaien. Het leek er lange tijd op dat het duel zou eindigen in een 1-1 gelijkspel en een verlenging, totdat Ollie Watkins de droom van het Nederlandse team verstoorde.


Echter, de focus na de wedstrijd ligt voornamelijk op ‘de strafschop’. Een discutabele penalty werd toegekend aan de Engelsen door de scheidsrechter die al onder vuur lag vanwege eerder omkoopschandaal. Deze beslissing bleek uiteindelijk cruciaal te zijn.


Op sociale media zijn beelden te zien waaruit blijkt dat Bukayo Saka hands maakte voordat Denzel Dumfries en Harry Kane in contact kwamen.


Ondanks deze beelden heeft de VAR dit moment volledig genegeerd en besloten het niet te beoordelen. Bovendien werd de bal eerst het stadion uitgeschoten door Kane voordat Dumfries contact maakte, wat de situatie nog vreemder maakt.


De reacties binnen de voetbalwereld zijn geschokt. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe spreekt over ‘een harde klap voor alle scheidsrechters met integriteit’. Hij beschuldigt Zwayer indirect van partijdigheid.


Ook in Engeland hebben mensen hun ongenoegen geuit. De voormalige topvoetballer Gary Neville bestempelt de beslissing als een ‘schande’ en zelfs de Engelse fans begrijpen niet waarom er een penalty is toegekend.

Tijdens een persconferentie uitte bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en verklaarde hij dat het voetbal ‘kapot gaat door dit soort beslissingen’.


Virgil van Dijk was ook boos, maar besloot zich terughoudend op te stellen om verdere problemen te voorkomen.


Naast de omstreden strafschop waren er nog twee andere twijfelachtige beslissingen voorafgaand aan de winnende goal van Watkins. In eerste instantie kreeg Engeland een doeltrap terwijl Nederland recht had op een corner.


Er volgde spoedig een omstreden beslissing tegen Cody Gakpo, gevolgd door een doelpunt van de Engelsen.


Samenvattend: door twee foute beslissingen, een niet-gefloten handsbal en een ten onrechte gegeven strafschop moest Nederland uiteindelijk buigen. De vraag die blijft hangen is: Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

1. De voetbalwereld spreekt steeds luider.
2. Ook in Engeland is er verontwaardiging en begrip tekort…
3. Grote vraagtekens bij deze gang van zaken!
4. Dit maakt de beslissing des te vreemder.
5. Dit is allemaal te bizar voor woorden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven