Joost Klein wordt niet gediskwalificeerd: ‘Wat weten zij wat wij niet weten?’

josstjpg

Nadat er eerder sprake was van diskwalificatie, heeft Joost Klein positief nieuws ontvangen: hij mag toch meedoen aan het Eurovisie Songfestival van volgend jaar.

In een interview met P4, een Zweedse radiozender, heeft Jean Philip De Tender, het hoofd van de EBU, bevestigd dat Joost Klein weer mag deelnemen aan het festival.

Opmerkelijk genoeg valt dit besluit samen met een lopende zaak in Zweden waar Joost bij betrokken is vanwege een incident met een cameravrouw.

Ondanks dit voorval heeft de EBU aangegeven dat Klein volgend jaar terug kan keren, op voorwaarde dat AVROTROS hem selecteert als deelnemer voor het Eurovisie Songfestival van 2025.

Of Nederland zal deelnemen aan het songfestival van volgend jaar blijft onzeker, aangezien AVROTROS nog enkele structurele aanpassingen van de EBU afwacht alvorens een besluit te nemen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er wordt momenteel overwogen door Zwitserland en Luxemburg om niet meer deel te nemen aan het Eurovisie songfestival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De deadline voor beslissingen is eind september, hoewel de officiële terugtrekking van landen nog niet heeft plaatsgevonden, volgens de Tender.

Uiteindelijk heeft de EBU het rapport vrijgegeven over het songfestival van 2024, waarin de introductie van de nieuwe ESC-director wordt aangekondigd voor een vlot verloop van het evenement.

Interessant genoeg werden klachten van winnaar Nemo, zangeres Bambi Thug en de diskwalificatie van Joost Klein niet behandeld in het rapport.


Een van de reacties op deze ontwikkelingen kwam van Aran Bade van RTL Boulevard, die het rapport vooral een herhaling van bekende zaken noemde.

1. Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld.... 2. EBU komt met bijzonder nieuws terwijl er nog een zaak loopt 3. Bijzonder dat de EBU met deze mededeling komt... 4. Velen zetten vraagtekens bij de beslissing van de EBU 5.

Op sociale media zoals X wordt door sommigen vraagtekens gezet bij de beslissing van de EBU om Joost Klein weer toe te laten, gezien de lopende juridische kwestie in Zweden.


1. Bijzondere mededeling van de EBU.. 2. Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld… 3. Velen zetten vraagtekens bij deze beslissing. 4. Toch vreemd daar eer nog een zaak loopt in Zweden… 5. Nadere toelichtingen ontbreken in het rapport

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven