Niet zo makkelijk: Hoeveel driehoeken zie je op deze afbeelding van Donald Duck?

dh 1jpg

Sommige raadsels lijken veel complexer te zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Dit geldt ook voor het tellen van vormen in een tekening.

Het kan verrassend lastig zijn, zelfs als je denkt dat het eenvoudig is. Een voorbeeld hiervan is de opdracht om driehoeken te tellen in een tekening.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Bij een dergelijke opdracht is het eerste wat je misschien doet, snel een schatting maken na een vluchtige blik op de tekening.

Maar je zult verbaasd zijn te ontdekken dat er veel meer driehoeken verborgen zijn in zo’n ogenschijnlijk simpele illustratie. Het antwoord? Meer dan 50! Ja, je leest het goed. Het lijkt bijna ongelooflijk.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Neem rustig de tijd voordat het juiste aantal wordt onthuld. Ga zitten en probeer ze allemaal te tellen.

Het is

Niet alles is zo straightforward als het lijkt, dus voel je vrij om op je gemak te blijven. Ben je klaar om je mentale capaciteiten te testen? En, hoeveel driehoeken dacht je dat er waren?

Indien je een willekeurig getal onder de 50 hebt geschat, moet ik je helaas teleurstellen. De echte uitdaging schuilt in het waarnemen van alle mogelijke combinaties en overlappende segmenten die samen driehoeken vormen.

En het definitieve aantal is… tromgeroffel… 78! Jawel, je hebt het correct gehoord. In die ene tekening zijn maar liefst 78 driehoeken verborgen. Zat je warm of heeft dit je volledig verrast?

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Deze vergelijking helpt ons om vast te stellen hoeveel driehoeken we kunnen genereren. Stel je voor dat je een aantal stippen langs een boog hebt, zoals de punten van een ster.

Indien we het aantal stippen langs die boog als ‘n’ benoemen, biedt deze vergelijking ons het totale aantal driehoeken dat we kunnen genereren.

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

Dus bijvoorbeeld, met 6 stippen, kunnen we deze vergelijking toepassen en komen tot de ontdekking dat we 78 verschillende driehoeken kunnen genereren.


Deze puzzels bieden niet alleen plezier als tijdsbesteding, maar tonen tevens hoe ons brein functioneerd met het herkennen en tellen van vormen.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Dit toont aan dat ogenschijnlijk eenvoudige zaken behoorlijk gecompliceerd kunnen zijn bij nadere beschouwing.


1. De enige juiste oplossing kan nogal verrassend zijn!
2. Het enige correcte antwoord lijkt haast onmogelijk.
3. Zeer goed observeren en stevig nadenken!
4. Veel mensen zitten fout met hun antwoord.
5. Hoeveel driehoeken kun jij tellen?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven