Het heeft lang geduurd: EBU geeft eindelijk uitleg over waarom Joost Klein is uitgesloten!

WhatsApp Image 2024 07 01 at 112445jpg

Er is opzienbarend nieuws vanuit het Eurovisiesongfestival. Volgende week zal de European Broadcasting Union (EBU), de organisatie achter het muziekevenement, publiekelijk de resultaten delen van een onpartijdig onderzoek naar het recente festival.

Dit rapporteerde de Zwitserse krant Blick. Het afgelopen Songfestival kende enkele strubbelingen, waaronder de diskwalificatie van de Nederlandse deelnemer Joost Klein en klachten van diverse deelnemers over de sfeer achter de schermen.

Winnaar Nemo en de Ierse deelnemer Bambie Thug behoorden tot degenen die kritiek hadden op de gang van zaken.

Als reactie hierop heeft de EBU aangekondigd om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren om het festival te kunnen evalueren en waardevolle lessen te kunnen trekken voor toekomstige evenementen.

“Om het Eurovisie Songfestival verder te verbeteren, hebben we een deskundige gevraagd om het songfestival van 2024 in Malmö te onderzoeken en om de inzichten en lessen te delen met de bestuurlijke organen van de EBU,” zo verklaarde de organisatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Na afronding van het onderzoek zal het rapport volgende week eindelijk worden gepresenteerd, na een lange periode van in spanning afwachten.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er zal hoogstwaarschijnlijk aandacht besteed worden aan het incident dat heeft geleid tot de diskwalificatie van Joost Klein, waarbij hij betrokken was bij een incident met een cameravrouw.

Informatie over dit incident blijft meer dan twee maanden later nog steeds beperkt. Kritiek op de manier van afhandeling van de diskwalificatie door de EBU heeft ook vragen opgeroepen. Het is momenteel onduidelijk of Nederland zal deelnemen in 2025.

AVROTROS heeft bepaalde eisen gesteld aan de EBU met betrekking tot wijzigingen in het proces. Een beslissing over de deelname van Nederland aan het Eurovisie Songfestival zal pas genomen worden nadat aan deze eisen is voldaan.


In aanvulling hierop hebben verschillende landen, waaronder Noorwegen en Luxemburg, openbaar overwogen om misschien niet langer deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival.


1. Het was hoog tijd, het wachten duurde lang!
2. Een deskundige heeft onafhankelijk onderzoek uitgevoerd.
3. Belangrijk nieuws in de wereld van het Eurovisiesongfestival!
4. Wij en de rest van de wereld moesten geduldig zijn!
5. Eindelijk opheldering vanuit de hoek van het songfestival!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven