Specialisten trekken aan de bel vanwege de hogere tarieven van zwemlessen, wat resulteert in een afname van het aantal kinderen dat hun zwemdiploma behaalt in Nederland.
Vanwege de stijgende kosten stoppen veel kinderen met zwemlessen doordat hun ouders niet langer bereid of in staat zijn om de verhoogde tarieven te voldoen.
Recent onderzoek van Nieuwsuur laat zien dat de prijzen van zwemlessen aanzienlijk zijn gestegen in de afgelopen periode.
Sinds 2018 zijn ouders bijna 30 procent meer gaan betalen voor zwemlessen, waarbij in sommige regio’s dit oploopt tot wel 70 procent.
Ter vergelijking: de gemiddelde prijsstijging van goederen en services in Nederland bedraagt 21 procent.
Uitgedrukt in euro’s betalen ouders nu gemiddeld 12 euro voor een zwemles, terwijl dit voorheen 9 euro was. Voor het behalen van alleen een A-diploma zijn ongeveer zestig lessen nodig, wat ouders meer dan 700 euro kost.
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.