Verkeerdeuren in het Sprookjespark: Bezoekers hebben moeite met toegang.

eftjpg

Er is een significante verhoging van de prijzen in de Efteling, één van de meest geliefde attractieparken in Nederland. Zowel de entree- als de horecaprijzen binnen het park zijn aanzienlijk toegenomen.

Vroeger konden bezoekers op een redelijk geprijsde manier genieten van een dag vol sprookjes en achtbanen, maar nu moeten ze dieper in de buidel tasten dan ooit tevoren.

Deze prijsstijgingen zijn voornamelijk het gevolg van stijgende kosten voor productie, personeel en onderhoud, die aanzienlijke druk uitoefenen op het budget van het park.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Deze trend is niet alleen merkbaar in de Efteling, maar ook in andere sectoren die zich richten op unieke ervaringen en belevenissen.

Vanaf 2024 zal een toegangsticket voor de Efteling meer dan 50 euro kosten, met een recente stijging van 6 procent.

De kosten van flexibele toegangskaarten stijgen van 48 euro naar.

Overtreffend in prijs boven bekende Franse themaparken is de Efteling, met een toegangsprijs van 51 euro.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Ook zijn de prijzen van consumpties gestegen; een Lipton Ice Tea van 3,90 euro kost nu 4,30 euro, en een broodje Unox is van 4,50 euro naar 5,50 euro gegaan.

Niet alleen dagkaarten zijn duurder geworden, maar ook de jaarabonnementen hebben aanzienlijke prijsverhogingen ondergaan.

Nieuwe tarieven zijn van kracht vanaf 11 juni: het Classic-abonnement kost nu 225 euro per jaar, het Plus-abonnement 275 euro (voorheen 215 euro), en het Premium-abonnement is nu 390 euro.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Het goedkoopste abonnement biedt slechts toegang op ongeveer 290 dagen per jaar, wat opmerkelijk is; voor de overige dagen is een duurder abonnement vereist.

Er zijn veranderingen in wat voorheen bij abonnementen inbegrepen was, zoals kortingen op eten en drinken.

Reacties van bezoekers op de prijsstijgingen in de Efteling zijn gemengd.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

De reden achter de hogere prijzen heeft begrip gekregen vanwege stijgende operationele kosten, al maken sommigen zich zorgen dat het park hierdoor minder toegankelijk wordt voor gezinnen.

1. Voor heel veel gezinnen is dit toch wel een flinke domper. 2. Dit is voor heel veel mensen niet meer haalbaar 3. Dit is toch niet meer normaal! 4. Voor veel mensen in ons land is dit niet meer haalbaar. 5. Dit is gewoon te absurd voor woorden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven