Waarom je eieren beter niet in de koelkastdeur kunt bewaren.

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Als het altijd jouw gedachte was om eieren te bewaren in het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast, dan ben je niet alleen.

Deze veronderstelling is echter niet ideaal voor het behouden van de kwaliteit van je eieren.

Door het frequent openen van de koelkastdeur kunnen temperatuurschommelingen optreden die de versheid van je eieren kunnen aantasten.

Volgens Vlatka Lake, een expert bij Space Station, kunnen de constante temperatuurveranderingen de houdbaarheid van eieren significant verminderen. Maar maak je geen zorgen, er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Plaats eieren in hun originele verpakking achterin de koelkast waar de temperatuur het meest constant blijft, is het advies.


Door eieren op deze manier op te bergen, blijven ze langer vers en is er minder kans op bacteriegroei door temperatuurschommelingen.


De voordelen van een stabiele bewaartemperatuur wegen zwaarder dan het mogelijke nadeel van minder direct zicht op de hoeveelheid eieren die je nog hebt.


Vergeet niet om deze handige tips in gedachten te houden wanneer je je boodschappen opruimt en je eieren opbergt in de koelkastdeur.


Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven