Ooit gehoord van de zes stappen die nodig zijn voor het perfecte gekookte eitje? Volgens de Zweedse website Expressen zijn ze essentieel en we delen ze graag met jullie.
In Zweden is het ontbijt niet compleet zonder een gekookt eitje. Gemiddeld consumeren Zweden zo’n 200 eieren per persoon per jaar.
De zes stappen voor het perfecte eitje zijn nu onthuld op de website van Expressen, en de kans is groot dat deze informatie nieuw voor je is.
Om te beginnen, zorg ervoor dat de eieren twintig minuten op kamertemperatuur zijn voordat je ze kookt.
Door de eieren eerst op kamertemperatuur te laten komen, verklein je de kans op barsten, omdat de schok niet zo groot is wanneer ze in heet water worden geplaatst.
De volgende stap is om een punaise te gebruiken. Druk deze in het ronde gedeelte van het ei, waar zich de meeste lucht ophoopt.
De punaise verlicht de druk binnenin het ei, wat voorkomt dat de schaal barst. Vergeet niet om de punaise te verwijderen voordat je de eieren in het water legt.
Als het water kookt, voeg dan voorzichtig de eieren toe met een lepel.
Kook de eieren ongeveer tien minuten op een niet al te hoog vuur, giet het water af en schud de pan zodat de eieren tegen elkaar tikken en de schalen barsten.
Plaats het pannetje onder stromend koud water en laat het vijf minuten staan. Hierdoor stopt het kookproces.
Het pellen van de eieren gaat het makkelijkst onder stromend koud water. Nu rest alleen nog genieten van je perfect gekookte eitje!