Alleen voor de echte Einsteins: Hoeveel driehoeken tel jij in totaal?

driee 1jpg

Heb je je weleens afgevraagd waarom sommige raadsels veel ingewikkelder zijn dan ze lijken? Neem bijvoorbeeld het tellen van vormen in een tekening.


Je denkt misschien, “Hoe moeilijk kan dat zijn?” Toch, het kan heel verrassend zijn.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Stel je voor: je ziet een tekening en de vraag is, “Hoeveel driehoeken zie je?” Je eerste impuls is misschien om snel een aantal te raden na een vluchtige blik.


Maar in werkelijkheid zijn er behoorlijk wat driehoeken verborgen in zo’n ogenschijnlijk simpele illustratie. Het antwoord? Meer dan 50! Ja, je leest het goed. Het is bijna ongelooflijk.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Vóór we het juiste aantal onthullen, is het belangrijk om rustig te blijven. Neem de tijd en probeer ze allemaal te tellen.


Het is niet zo eenvoudig als het lijkt, dus laat je niet opjagen. Ben je klaar voor de uitdaging? En, hoeveel driehoeken dacht je dat er waren?


Als je een getal onder de 50 hebt geraden, moet ik je teleurstellen. De echte uitdaging is het zien van alle mogelijke combinaties en overlappende segmenten die samen driehoeken vormen.


En het definitieve aantal is… tromgeroffel… 78! Jawel, je hebt het juist gehoord. In die ene tekening zijn maar liefst 78 driehoeken verstopt. Zat je in de buurt? Of verrast je dit compleet?

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Deze formule helpt ons te ontdekken hoeveel driehoeken er kunnen worden gemaakt. Stel je voor dat je een aantal stippen langs een boog hebt, als de punten van een ster.


Als je bijvoorbeeld 6 stippen hebt, kun je met deze formule ontdekken dat je 78 verschillende driehoeken kunt maken.

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

Dergelijke puzzels zijn niet alleen leuk als tijdverdrijf; ze laten ons ook zien hoe ons brein werkt bij het herkennen en tellen van vormen.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Ze tonen aan dat iets dat simpel lijkt op het eerste gezicht, behoorlijk complex kan zijn als je dieper graaft.


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven