Deskundigen waarschuwen: Huisdieren kunnen last krijgen van hooikoorts – Let op deze tekenen!

hk 1jpg

Een zomer vol gesnuffel staat onze viervoeters te wachten, met een opkomende golf van pollen die hooikoorts zal veroorzaken voor mens en dier in Nederland.

Een hooikoortsuitbraak zal miljoenen katten en honden een zware zomer bezorgen, net zoals het mensen treft.

Voorbereiding wordt geadviseerd door gezondheidsexperts vanwege de naderende pollengolven na zonnige periodes.

Honden kunnen net zo ellendig reageren op hooikoorts als mensen, waardoor één op de tien honden symptomen kan ontwikkelen.

Hondeneigenaren worden geadviseerd om hun huisdieren niet in het gras te laten rollen en vaker te wassen en te knippen om mogelijke problemen te voorkomen.

Daarnaast is het verstandig om huisdieren uit te laten op momenten dat de concentratie van pollen laag is. Katten kunnen ook worden beïnvloed.

Indien huisdieren allergische reacties vertonen op pollen, kan de dierenarts antihistaminetabletten voorschrijven om de symptomen te verlichten.

Sommige katten ontwikkelen een jeukende huid als reactie op pollen, en in bepaalde gevallen kan levenslange medicatie noodzakelijk zijn.

Als eigenaren van zowel honden als katten hooikoortssymptomen opmerken bij hun huisdieren, wordt aangeraden om hen naar een dierenarts te brengen om andere gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Diverse maatregelen kunnen helpen om hooikoortssymptomen bij huisdieren te verminderen. Regelmatig borstelen kan pollen verwijderen die in hun vacht zijn blijven hangen.

Het schoonmaken van poten na elke wandeling kan voorkomen dat huisdieren pollen in huis meebrengen. Ook het gebruik van luchtreinigers kan de hoeveelheid pollen in huis verminderen.

Daarnaast is het handig om te weten wanneer de pollenconcentratie hoog is en op die momenten huisdieren binnen te houden.


Om de zomer comfortabeler te maken voor je harige vrienden, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en goed voor ze te zorgen.

1. Zorg dat je de symptomen op tijd herkent!
    2. Wanneer je hond of kat dit doet kan het zijn dat er sprake is van hooikoorts!
    3. Gelukkig kun je dit doen om het te voorkomen!
    4. Bij deze symptomen is het raadzaam om de dierenarts te raadplegen!
    5. Op deze manier laat je huisdier zien dat er sprake kan zijn van hooikoorts!

Onze viervoeters staan een zomer vol gesnuffel te wachten, aangezien Nederland is gewaarschuwd voor een opkomende golf van pollen die…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven