Problemen bij fotoshoot: Stiefmoeder weigert bonusdochter op foto familie.

ps 1jpg

Na een kalm begin van de fotoshoot, escaleerde de situatie tot een dispuut binnen de familie. Een man deelde zijn verbijstering en bedroefdheid over het feit dat zijn nieuwe echtgenote zijn dochter uit een vorig huwelijk niet op de familiefoto wilde hebben.

Zijn reactie op haar actie was: “gemeen en pijnlijk”, wat zijn vertrouwen in hun relatie deed wankelen.

Als stiefmoeder opperde zij om foto’s te maken van het gezin zonder zijn oudste kind erbij. Dit voorstel, in het bijzijn van het kind gedaan, liet diepe sporen achter.

Tijdens de geplande fotoshoot werden verschillende configuraties van gezinsleden vastgelegd.

“We begonnen met foto’s maken van ons vijven, daarna van mijn vrouw en onze twee kinderen samen, ook een paar van mij met al mijn drie kinderen, en ten slotte enkele van alleen onze twee kinderen en van de drie kinderen samen,” aldus de man.

Alles verliep vlot, totdat zijn vrouw onverwachts suggereerde om ook een foto te maken van ‘ons vier’ — zonder zijn oudste kind.

In verbazing was de man over het voorstel en ongemakkelijk bij het idee zijn oudste kind uit te sluiten.

“Ik vond het niet eerlijk om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben,” meldt hij. Zijn weigering in te stemmen met het plan van zijn vrouw creëerde wrijving; zij voelde zich gekwetst door zijn beslissing.

“Mijn vrouw zegt dat ik haar echt pijn heb gedaan, maar ik wilde geen familiefoto zonder mijn andere kind. Ik begrijp dat het niet haar biologische kind is, maar het blijft wel mijn kind,”

Na het delen van zijn dilemma op een online forum, ontving de man veel steun van de lezers. Een reactie van iemand uit een vergelijkbaar samengesteld gezin luidde:

“Het is goed dat je opkomt voor je oudste. Het zou zinvol zijn om te bespreken waarom je vrouw hen wil uitsluiten.”


Er was een persoon die haar verhaal deelde over hoe ze werd buitengesloten door haar stiefmoeder, die soortgelijke opmerkingen maakte tijdens haar zwangerschap.


Dit geval illustreert de complexiteit van familierelaties in samengestelde gezinnen en benadrukt de noodzaak van inclusiviteit en open communicatie binnen het gezin.


Ik zou hetzelfde gedaan hebben als deze vader!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven