Volgende maand komt FIFA met een roze kaart: Dit is waarom!

WhatsApp Image 2024 05 24 at 070645jpg

Er staat een nieuwe kleur kaart op het punt te worden geïntroduceerd in FIFA, namelijk de roze kaart. Dit symboliseert een recente ontwikkeling in het spel.

Traditioneel waren er maar twee kleuren kaarten in het voetbal: geel en rood. Maar daar komt verandering in met de introductie van de roze kaart.

Tijdens de naderende Copa América zal de roze kaart zijn debuut maken. Deze kaart biedt trainers de mogelijkheid om een extra wissel toe te passen wanneer een speler een hoofdblessure oploopt.

Sinds het aantal toegestane wissels in wedstrijden is verhoogd naar vijf, zal de roze kaart dit verder uitbreiden naar zes bij een hoofdblessure.

Indien de scheidsrechter de roze kaart toont, kan er een extra wissel plaatsvinden om de geblesseerde speler te vervangen. Dit initiatief van de FIFA heeft als doel om de spelers beter te beschermen.

Trainers die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, moeten dit melden bij de arbitrage. De geblesseerde

Na het fluitsignaal moet de speler zich richting de kleedkamer begeven.

Er bestaat een reputatie onder Zuid-Amerikaanse voetballers van het maken van soms theatrale valpartijen, wat heeft geleid tot maatregelen van de FIFA om misbruik van de roze kaart te voorkomen.

Binnen de termijn van 24 uur na het trekken van de kaart, moet de medische staf een formulier ondertekenen waarop de opgelopen blessure wordt bevestigd.

Dit protocol is geïmplementeerd om fraude met de kaart tegen te gaan, hoewel volledige uitsluiting van misbruik onmogelijk is.

Vanaf 21 juni zal de controversiële roze kaart haar debuut maken op het veld tijdens de komende Copa América.

Indien nodig kan de kaart vanaf die datum gebruikt worden en laten we hopen dat spelers geen ernstige blessures oplopen door het beperkte gebruik ervan.

1.De reden waarom de FIFA deze maatregel gaat invoeren:
2. Uiteraard komen er wel scherpe regels bij kijken
3. Het doel van deze maatregel is om spelers beter te beschermen.
4. Bij deze wedstrijd zal de kaart voor het eerst ingezet kunnen worden.
5 Er zitten uiteraard haken en ogen aan vast!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven