Klanten van Vattenfall moeten vanaf 1 juli meer betalen voor het terugleveren van zonne-energie.

zon 1jpg

Er zal binnenkort een vergoeding worden gevraagd aan klanten van Vattenfall met zonnepanelen voor de energie die zij terugleveren aan het stroomnet.

Deze nieuwe regeling zal vanaf 1 juli van toepassing zijn op zowel klanten met een variabel contract als op nieuwe vaste contracten die op die datum ingaan.

De hoogte van de vergoeding die Vattenfall zal hanteren, is afhankelijk van de hoeveelheid teruggeleverde energie. Klanten die minder dan 500 kWh per jaar terugleveren, zullen niets betalen.

Voor hoeveelheden vanaf 500 kWh zal er wel een vergoeding worden gerekend. Bij een teruglevering van 500 tot 750 kWh zal deze vergoeding 56 euro per jaar bedragen.

De kosten zullen verder stijgen bij hogere terugleveringen. Eerder hebben andere energiebedrijven, zoals Eneco, Greenchoice en Vandebron, al vergelijkbare maatregelen genomen.

Volgens Energievergelijk.nl worden zonnepaneelbezitters nu bijna allemaal extra belast door Nederlandse energiebedrijven.

In het kader van de stijgende kosten door de salderingsregeling, die klanten met zonnepanelen toestaat om teruggeleverde stroom van hun eigen verbruik af te trekken, is er een verhoogde vergoeding tijdens piekmomenten van vraag en weinig aanbod. Dit gebeurt terwijl zonnepanelen doorgaans elektriciteit terugleveren wanneer er een overschot is.

Recentelijk hebben energiebedrijven nieuwe terugleverkosten geïntroduceerd nadat de Eerste Kamer eerder dit jaar besloot tegen het geleidelijk afbouwen van de salderingsregeling.

Ondanks deze nieuwe kosten benadrukt Vattenfall dat zonnepanelen nog steeds een aantrekkelijke investering blijven.

1. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?
2. Vanaf 1 juli geldt deze nieuwe regeling voor zowel klanten met een variabel contract als voor nieuwe vaste contracten
3. Zonnepaneelbezitters worden door de energiebedrijven extra belast.
4. Dat is nou weer jammer…
5. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven