Man laat zijn tanden repareren in Turkije: Geen garanties!

88jpg

Binnen de wereld van cosmetische ingrepen is vrijwel alles mogelijk tegenwoordig, en Turkije lijkt een populaire bestemming voor degenen die op zoek zijn naar betaalbare opties.

Aanbiedingen in Turkije omvatten behandelingen zoals het aanbrengen van facings voor minder dan de helft van de prijs die in Nederland gebruikelijk is.

Belgische vrouw wordt op eerste dag ontslagen: Bedrijfsleider vind haar tanden lelijk!

Facings, beschouwd als de haute couture van de tandheelkunde, houden in het afslijpen van een deel van de eigen tanden en het plaatsen van op maat gemaakte ’tandjes’ voor een stralende glimlach.

In sommige gevallen verloopt niet alles volgens plan en moeten cliënten tijdelijk met kleine ‘haaientandjes’ rondlopen voordat de definitieve facings worden geplaatst, wat vaak voor schrikreacties zorgt.

Maar voor een man genaamd Harry resulteerde dit in een geheel andere reactie, waarbij hij het zo vermakelijk vond dat hij besloot het hele proces te filmen.

In een zelfgemaakt filmpje is te zien hoe Harry grappig doet met zijn tijdelijke tanden totdat het definitieve resultaat wordt onthuld.

Helaas was de euforie van korte duur, want de facings van Harry bleken problematisch te zijn; zijn boventanden verkleurden snel, resulterend in een ongelijkmatig gekleurd gebit dat hij vergeleek met een “Duo Penotti” gebit.

In landen als Turkije, waar veel klinieken ‘garantie tot aan de deur’ beloven, kan het corrigeren van zulke fouten een dure aangelegenheid zijn.

De afbeeldingen van Harry’s tanden tonen de mogelijke risico’s van goedkope cosmetische ingrepen in het buitenland.


Een punt van aandacht is het belang van grondig onderzoek en overweging voordat keuzes worden gemaakt met betrekking tot dergelijke procedures, speciaal in landen waar de nazorgpotentie lager kan zijn.

@bigharryuk Turkije heeft dit keer echt mijn tanden verpest 😩😱 #turkey🇹🇷 #turkeyteeth #veeners #dentist ♬ Level Up – Ciara

1. In Turkije is het aanzienlijk voordeliger maar zoals het spreekwoord zegt…
2. Goedkoop is vaak duurkoop!
3. Het is begrijpelijk dat hij niet tevreden is…
4. Hij koos ervoor om het resultaat online te delen:
5. Het zou maar net jou kunnen overkomen…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven